Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Skvělá Kolocová s Kvapilovou. Po obratu jsou na ME už ve čtvrtfinále

Jurmala (Lotyšsko) – První sada jim nevyšla, ale na konci to byly právě Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou, kdo se mohl radovat. V osmifinále mistrovství Evropy předvedly obrat proti Švýcarkám Nině Betschartové a Tanje Hüberliové a po výsledku 13:21, 21:18 a 15:8 postoupily do čtvrtfinále. Pátý nasazený pár tak nejhůře obsadí dělené páté místo.

Radost Michaly Kvapilové a Kristýny Hoidarové Kolocové
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

V sobotním boji o semifinále se Hoidarová Kolocová s Kvapilovou střetnou s desátými nasazenými Finkami Tarou Lahtiovou a Anniinou Parkkinenovou.

Česká dvojice v prvním setu proti Švýcarkám získala jen 13 bodů. "Nešlo nám prostě nic," komentovaly Hoidarová Kolocová s Kvapilovou nevydařený úvod.

Také zpočátku druhého setu prohrávaly. Ztrátu čtyř bodů (8:13) ale smazaly. "Švýcarky výborně podávaly. Musely jsme změnit typ nahrávky a díky tomu jsme začaly lépe útočit," uvedly Hoidarová Kolocová s Kvapilovou a dodaly: "Nikdy to nevzdávat. To by asi mohlo být motto zápasu se Švýcarkami."

Ve druhé sadě vyrovnaly na 13:13 a v koncovce rozhodly od stavu 17:16. "Zlepšily jsme všechny herní činnosti. Míša začala skvěle blokovat a mně tak ulehčila práci v poli. A povedlo se nám ubránit menší Švýcarku," řekla Hoidarová Kolocová.

V úvodu zkrácené hry znovu zaostávaly, ale z 1:3 se dostaly na 4:4. Od stavu 7:6 vyhrály šest bodů v řadě a po 44 minutách se radovaly z postupu. "Máme obrovskou radost," uvedly Hoidarová Kolocová s Kvapilovou po vítězství.

Své příští soupeřky letos porazily na úvodním turnaji sezony Světového okruhu ve Fort Lauderdale 2:0. "Finky tady mají velkou podporu fanoušků, hrají výborný turnaj, rozhodně to nebude lehký soupeř," dodaly svěřenkyně trenérky Lenky Háječkové.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou mohou v případě zisku medaile navázat na Markétu Nausch Slukovou a Barboru Hermannovou, které loni vybojovaly stříbro. Letos svůj start v Jurmale na poslední chvíli zrušily kvůli problémům Nausch Slukové se zády. Čeští muži se na ME nekvalifikovali.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko):

Ženy - osmifinále: Hoidarová Kolocová, Kvapilová (5-ČR) - Betschartová, Hüberliová (4-Švýc.) 2:1 (-13, 18, 8).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články