Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nominace volejbalistů pro Euro odtajněna. Do Polska nepojedou Bartoš a Sobotka

Praha – Smečař Adam Bartoš a blokař Vladimír Sobotka jsou posledními, kteří se nevešli do nominace českých volejbalistů pro mistrovství Evropy v Polsku. Oba chybí v konečné nominaci 14 hráčů, kterou oznámil svaz. Reprezentace do Štětína odjede v úterý, šampionát zahájí v pátek prestižním zápasem se Slováky.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír

Trenér Michal Nekola s asistentem Martinem Demarem uzavřeli kádr po čtvrteční závěrečné přípravě s Kanadou, s níž volejbalisté odehráli tři utkání. V týmu je hned deset hráčů, kteří v nové sezoně budou nastupovat v domácí extralize. Liberecký blokař Holubec a nahrávač Démar z ČZU Praha se do ní vrátili z angažmá ve Francii.

Monzu budou zastupovat na ME smečař Džavoronok a nová posila italského klubu univerzál Finger, druhý diagonální hráč Jan Hadrava hraje polskou ligu v dresu Olsztyna a blokař Beer je mistrem rakouské ligy s Innsbruckem.

Reprezentační kapitán nahrávač Janouch má v týmu vedle Holubce dalšího libereckého spoluhráče Galabova, mistrovské České Budějovice zastupuje trojice Michálek, Kryštof a Mach, z Karlovarska na Euro pojedou Zmrhal s Pfefferem a z Kladna Zajíček.

Na ME budou čeští volejbalisté hrát ve Štětíně skupinu B se Slovenskem, Německem a Itálií, která obhajuje evropský bronz. Na minulých dvou šampionátech Češi nepostoupili ze skupiny.

"Klíčová budou všechna tři utkání, do každých půjdeme s vůlí zvítězit, jinak by ani nemělo cenu na mistrovství Evropy jezdit. Slovensko - to bude klasické derby, které má vždy velký náboj, Německo je tradiční soupeř na ME, se kterým se nám příliš nedaří a chceme tuto sérii určitě zlomit. Itálie je stříbrný medailista z olympiády v Riu a další velký soupeř. A pro nás samozřejmě velká výzva," řekl kouč Nekola.

Nominace volejbalistů na ME v Polsku (24. srpna - 3. září):

Nahrávači: Jakub Janouch (Liberec), Matyáš Démar (ČZU Praha).

Univerzálové: Michal Finger (Monza/It.), Jan Hadrava (Olsztyn/Pol.).

Smečaři: Donovan Džavoronok (Monza/It.), Jan Galabov (Liberec), Petr Michálek (České Budějovice), Marek Zmrhal (Karlovarsko).

Blokaři: Marek Beer (Innsbruck/Rak.), Aleš Holubec (Liberec), Radek Mach (České Budějovice), Adam Zajíček (Kladno).

Libera: Martin Kryštof (České Budějovice), Daniel Pfeffer (Karlovarsko).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články