Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Baseballisté na evropský titul nedosáhli, ve finále těsně padli s Nizozemskem

Brno - Jeden povedený odpal dělil českou baseballovou reprezentaci od zlata. I druhé místo lze nicméně z evropského šampionátu do 23 let označit za úspěch. Ve finále podlehli svěřenci trenéra Pavla Chadima 9:10 Nizozemsku v nastavené desáté směně. V utkání bohatém na zvraty, které trvalo téměř pět hodin, patřil národnímu týmu začátek. Po třech směnách vedl dokonce 5:1, jenže slibný náskok neudržel.

Čeští baseballisté do 23 let na ME
zdroj: ČTsport autor: Jan Beneš

V šesté směně se podařilo dobře pálícímu soupeři uhrát pět bodů a převzít režii zápasu do svých rukou. Na začátku deváté směny hájil náskok 8:6, ale Češi se v dohrávce vzchopili. Při plně obsazených metách dostali od "Oranjes" po chybě nadhazovače dva body zdarma. 

V nastavené desáté směně si však Nizozemci připsali dva body. Naopak domácí baseballisté získali pouze jeden - další se navzdory plným metám už pálkařům Vykoukalovi, Červinkovi a Lázničkovi přidat nepodařilo.

"Nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Byli jsme několikrát jeden míč od vítězství. Klukům patří velký dík za předvedený výkon," řekl po finále trenér Chadim, který podle svých slov odkoučoval poslední duel v této věkové kategorii.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté do 23 let skončili na domácím ME druzí

Mistrovství Evropy baseballistů do 23 let v Brně:

Finále: Nizozemsko - ČR 10:9 (po 10. směně).

O 3. místo: Belgie - Španělsko 3:2 (po 10. směně).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články