Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Basketbalisté na soustředění deklasovali Maďary, kteří je čekají na ME

Maribor – První výhru si připsali basketbaloví reprezentanti v přípravě na zářijové mistrovství Evropy. Na soustředění ve Slovinsku deklasovali Maďarsko 85:51. Jednoho ze soupeřů v základní skupině šampionátu přehrávali od úvodních minut a dali zapomenout na dvě vysoké porážky z Polska.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Nejlepším střelcem českého výběru byl stejně jako v předchozích dvou zápasech Lukáš Palyza, který trefil hned sedm z deseti trojkových pokusů a dal 22 bodů. Trenér Ronen Ginzburg už mohl nasadit i hlavní hvězdu týmu Tomáše Satoranského, který pomohl k vydařenému vstupu do utkání, když za 16 minut hry zaznamenal 12 bodů, dva doskoky a tři asistence. Jaromír Bohačík přidal sedm bodů, čtyři doskoky a šest asistencí.  

Češi do utkání skvěle vstoupili, rychle měli dvouciferný náskok a nedovolili soupeři vrátit se do hry. Maďaři, jimž chyběla největší hvězda Ádám Hanga, si příliš nevěděli rady s českou obranou, která se oproti předchozím dvěma zápasům výrazně zlepšila. Rozdíl ve skóre postupně narostl až na 35 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články