Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Suverénní Black Panthers si bezpečně dokráčeli pro pátý titul za sebou

Praha - Jednoznačným vítězstvím celku z hlavního města skončil letošní Czech Bowl. V prestižním finále Bitters ligy amerického fotbalu zvítězili obhájci titulu Prague Black Panthers nad Ostravou Steelers 28:0. Vyzyvatelé ze Slezska nenavázali na vzájemný souboj během základní části, který skončil remízou. Přesto lze druhé místo po loňské mizérii označit za výrazný úspěch. 

Prague Black Panthers slaví zisk mistrovského titulu
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Pro nás je to i tak obrovská zkušenost. Po minulé sezoně, kdy jsme měli jednu výhru a devět porážek, jsme se dostali do finále, což je pro nás absolutní sen," řekl ostravský linebacker Adam Synáček. "Je vidět, že máme na čem stavět. Naši američtí kluci s námi budou příští rok. Musíme najít rozdílového hráče, to je quarterback, který dneska chyběl. Panteři ho měli v Honzovi Dundáčkovi," pochválil hvězdu soupeře.

Vytrvalý déšť na žižkovském stadionu přinesl štěstí Panterům, jenž od začátku potvrzovali roli mírného favorita. Zkušený rozehrávač Jan Dundáček ukázal, proč patří k nejlepším českým hráčům a rozdával skvělé přihrávky, kterými nacházel zejména Jana Tesaře.

Ten už v první čtvrtině zachytil jeho přihrávku přes polovinu hřiště a vybojoval tak ideální pozici, kterou v touchdown proměnil Pavel Klemš. V úvodu druhé půle na něj obrana Ocelářů opět zapomněla a Tesař tentokrát sám skóroval. Krátce na to se situace opakovala, což víceméně rozhodlo o osudu finálového duelu.

"Bylo to moje první finále, ve kterém jsem hrál. Říkal jsem si, třeba se mi povede chytnout míč či dva. A byly z toho dva touchdowny, takže dobrý," usmíval se Tesař. "Honza Dundáček to házel hodně dobře. U prvního jsem měl trochu štěstí, tam šli proti mně obránci, chyběly centimetry, tečovali by to a třeba bych to nechytil. Ostravu to rozhodilo," dodal Tesař.

Ostravě nefungovala ani obrana, ani útok. Nedařilo se jí využívat běhovou hru přes svou hlavní hvězdu Dominika Dvorského, na něhož byli Panthers velmi dobře připraveni. A proto se za celý zápas ke skórování přiblížila jen během první čtvrtiny kopem, který se jí však vůbec nepovedl.

V sezoně dokázali Steelers favorita více než potrápit, ale tentokrát Pražané drama nepovolili a bez výraznějších těžkostí si pohlídali zisk dalšího titulu. Dundáček po dvou touchdownových pasech ještě sám skóroval, když prokličkoval 20 yardy hřiště.

Radost Black Panthers (uprostřed) po touchdownu
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Byla to hlavně týmová výhra. V útoku se nám povedlo zahrát perfektně. Honza Tesař to skvěle chytal. Obrana zase udržela nulu. Samozřejmě jsem relativně spokojený i se svým výkonem. Ale hlavní je, že jsme dnes jako tým hráli nejlépe z celé sezony. Kouč nás na ně skvěle připravil," hodnotil Dundáček.

"Kluci z Ostravy mají nevýhodu, že mají hrající trenéry, kteří to musí koučovat ze hřiště, což je hrozně těžké. Ale i tak s nimi odvedli skvělou práci," ocenil soupeře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články