Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sluková s Hermannovou: Po mentální stránce jsme na tom lépe než loni

Praha – Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová připustily před MS, že na nich leží tíha očekávání. Po dobrých výkonech na turnajích Světového okruhu ale s tlakem počítají. V dějišti šampionátu ve Vídni budou chtít i před množstvím českých fanoušků získat medaili.

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková
zdroj: Facebook autor: Sluková & Hermannová - Czech Beachvolleyball Team

Nejlepší český beachvolejbalový pár na všech turnajích skončil v první desítce. "Co hodnotíme ještě jako maličko cennější než výsledky, je hra, kterou jsme byly schopné předvést v rozhodujících momentech. Ta stabilita. To mluví za to, že jsme práci přes zimu udělaly, že jsme se někam posunuly," řekla Sluková.

Její parťačka oceňuje také to, že lépe než dříve umějí otočit nepříznivý stav. "Naučily jsme se po mentální stránce zůstat v zápase déle než loni. Nebyly jsme schopny zapnout bojovný mód. To se změnilo," pochvalovala si Hermannová.

Po výborných výsledcích v aktuální sezoně budou na světovém šampionátu pod tlakem velkých očekávání. "Všichni by nás rádi viděli na medailích, my si to taky strašně moc přejeme. Teď bude na nás, jak moc si budeme chtít ten tlak připouštět. Bude tam deset patnáct týmů, které mají skvělé výsledky. Tour je strašně vyrovnaná," uvědomuje si Sluková.

Nápor na českou elitní dvojici může oslabit skutečnost, že se na posledních turnajích dařilo také Kristýně Hoidarové Kolocové s Michaelou Kvapilovou. Sluková to vnímá jako dobrou zprávu pro český plážový volejbal. "Máme dva týmy ve světové patnáctce a oba hrají dobře. Takhle sezona se nám oběma povedla. A evidentně ten potenciál ještě u obou týmů není vyčerpaný," zakončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články