Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky porazily Kanadu, v Grand Prix mají už sedmou výhru

Richmond - Výhrou 3:1 nad domácí Kanadou zakončily v kanadském Richmondu české volejbalistky základní část Grand Prix. Z devíti zápasů sedm vyhrály, Final Four druhé divize budou hostit za týden v Ostravě. O postup do elitní skupiny budou bojovat v konkurenci Německa, Koreje a Polska.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

České hráčky si udržely s Kanadou stoprocentní bilanci v Grand Prix. Porazily ji i počtvrté: dvakrát letos a dvakrát loni. Před týdnem v Portoriku potřebovaly na vítězství pět setů, v neděli zvítězily 25:21, 25:22, 17:25 a 25:16.

"Hrály doma, věděly jsme, že to nebude snadné, protože jsme s nimi měly problémy už na turnaji v Portoriku. Ve druhém a třetím setu si vytvořily tlak, ale jsem ráda, že jsme to zvládly," řekla kapitánka Karolína Bednářová.

Závěrečný turnaj se bude hrát v sobotu a v neděli na zimním stadionu v Porubě, Češky se v semifinále utkají buď s Polskem, nebo s Německem, kterému v sobotu v Richmondu podlehly 0:3. "Těšíme se na domácí fanoušky, bude to pro nás výhoda," dodala Bednářová.

Kanada - Česko 1:3 (-21, -22, 17, -16)

Sestava a body ČR: Vincourová 9, Bednářová 12, Nachmilnerová 10, Toufarová 16, Mlejnková 13, Strušková 11, libero Dostálová - libero Vaňková, Smutná, Kopáčová 1, Kossányiová 1. Trenér: Pommer. Nejvíce bodů Kanady: Richeyová 16, Bélangerová a Perrinová po 11. Rozhodčí: Grassová (Braz.), Themelis (Řec.). Čas: 103 min. Diváků: 1950.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články