Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juniorské pozemkářky si finále ME nezahrají, prohrály s Běloruskem

Hradec Králové Přímý souboj o postup do elitní skupiny mistrovství Evropy se juniorským pozemním hokejistkám nevydařil. V semifinále domácího turnaje totiž podlehly Bělorusku 1:3. Jediný gól národního týmu vstřelila nejlepší střelkyně Nikol Babická. O bronz se reprezentační výběr utká s Rakouskem.   

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorské pozemní hokejistky padly s Běloruskem

Na lednovém ME v hale české hráčky nad stejným soupeřem zvítězily, ale tentokrát tahaly za kratší konec provazu od úvodu a ve 3. minutě poprvé inkasovaly. Vzápětí měla po trestném rohu šanci vyrovnat Anna Kolářová, jenže Alesja Kumecová předvedla vynikající zákrok.

Mikuličová poté přidala druhý gól a k vyrovnání už celek pod vedením kapitánky Veroniky Novákové neměl dostatek času ani sil. Efektní otočka Babické nestačila. Konečné skóre naopak stanovila Mikuličová, čímž zajistila Bělorusku finále i postup do elitní skupiny ME.

"Myslely jsme si, že je znovu porazíme a půjdeme pro zlatou nebo stříbrnou medaili. Zítra se popereme o třetí místo a zkusíme zalepit obří díru v srdci s bronzem na krku," prohlásila po utkání Nikol Babická.      

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články