Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Elitní české beachvolejbalové páry zahájily generálku na MS výhrou

Olsztyn (Polsko) – Poslední turnaj před mistrovstvím světa v plážovém volejbale začaly oba české elitní páry vítězstvím. Na čtyřhvězdičkové akci Světového okruhu v Olsztyně vyhrály Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou i Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou úvodní zápas ve skupině a odpoledne budou usilovat o přímý postup do osmifinále. Účast v play-off už mají jistou.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Hermannová se Slukovou letos získaly už dvě medaile: bronz v Riu de Janeiro a stříbro v Poreči, díky němuž se staly evropskými jedničkami ve světovém žebříčku. V Polsku zdolaly 21:14 a 22:20 Australanky Artachovou s Bellovou. Odpoledne se utkají s mladou americkou dvojicí Claesová, Hughesová.

Kolocová s Kvapilovou si na polském písku poradily se Španělkami Baquerizovou a Fernándezovou 21:12 a 21:18. Dnes vyzvou ještě zkušené a čtvrté nasazené Brazilky Agathu a Dudu. Poražená dvojice začne v play-off v 1. kole.

Po postupu z kvalifikace se Martině Bonnerové se Šárkou Nakládalovou nepodařilo Agathu s Dudou zaskočit a ve stejné skupině prohrály dvakrát 13:21. Šanci na play-off nicméně Češky stále mají.

Světový šampionát ve Vídni začne příští týden v pátek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články