Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boxlakrosisté vstoupili do mistrovství Evropy výhrou nad domácím Finskem

Turku – Čeští boxlakrosoví reprezentanti vstoupili do mistrovství Evropy ve Finsku úspěšně. Domácí výběr porazili v Turku 14:8 a připsali si důležitý první bod do tabulky skupiny "Karelia". V těžké čtyřčlenné skupině se Češi utkají ještě s Anglií a Německem, jejich sobotní vzájemný souboj vyhráli Angličané 11:5.

Česká boxlakrosová reprezentace
zdroj: ČT sport autor: Miroslav Knotek

V Gatorade Areně, domovském stánku místního hokejového TPS, měli v úvodu mírnou převahu domácí. Brankář Jakub Mareš ale předvedl několik výborných zákroků, zejména proti hvězdné finské trojici se zkušenostmi z Kanady Aaltonen, Jokela, Raittila.

Českému týmu se ale podařilo postupně převzít iniciativu a na začátku druhé čtvrtiny stav otočit. Definitivní zlom v utkání přinesl pětiminutový trest pro Fina Millera, dlouhou přesilovku dokázali Češi dvakrát potrestat a po druhé třetině odskočit do dvoubrankového vedení.

Finy dlouho držel v zápase vynikajícím výkonem brankář Lauri Uusitala, v závěrečné čtvrtině však šestkrát inkasoval a český tým nakonec zvítězil přesvědčivě 14:8, když dokázal soupeře přestřílet 84:57. Hned u sedmi branek byl autor čtyř zásahů Jiří Košťál, sedm bodů si připsal i Dominik Pešek.

Z obou základních skupin postoupí přímo do čtvrtfinále pouze dva nejlepší týmy, na třetí a čtvrtý tým v pořadí čekají v předkole týmy druhé výkonnostní kategorie. Ve skupině "Kalevala" zatím potvrzují roli favorita Izraelci, kteří vyhráli oba své zápasy s dominantním skóre 43:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články