Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Volejbalistky Prostějova porazily po tuhém boji Rijeku 3:2

Prostějov - Ve druhém kole Ligy mistryň dnes ve skupině A porazily  volejbalistky Prostějova chorvatskou Rijeku po tuhém, téměř dvouhodinovém boji 3:2. Po dobrém začátku Hanačky prohrávaly 1:2 na sety, zlepšeným výkonem a bojovností ale otočily výsledek a získaly v nejprestižnější evropské klubové soutěži druhé vítězství. Rozhodující tie-break vyhrál Prostějov 15:11.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V úvodu držely Chorvatky se svými soupeřkami krok jen chvíli. Částečně také proto, že prostějovské volejbalistky začaly ve své domácí premiéře trochu nervózně. To ale stačilo pouze k tomu, že byl zápas v úvodu prvního setu vyrovnaný. Chorvatky vedly 6:5, když se na síti několikrát blýskla přímočarostí útoku smečařka Daničičová. K rozhodujícímu trháku zavelela jedna z hlavních prostějovských opor Spalová. Při svém podání uhrála sedm bodů a otočila skóre na 12:6.

Domácí volejbalistky se po získání tohoto náskoku uklidnily a předváděly své hlavní zbraně, kterými byly důrazné útočné akce v podání smečařek Wittockové a Bramborové. K těm přidaly domácí volejbalistky také přesné bloky a dokázaly i bleskově vykrývat prostor v poli. Proto také Hanačky zcela hladce vyhrály úvodní sadu 25:14 a diváky namlsaly i skvělým začátkem druhého setu. V něm už vedly 11:2, vidina snadného vítězství však vzala nečekaně rychle zasvé. Hanačky pokazily několik snadných akcí, přestala se jim dařit souhra a ztratily i jistotu na síti.

Ovšem chorvatské volejbalistky dokázaly slabší chvilku domácího týmu pohotově využít. Zpřesnily hru v poli i příjem podání, začaly vynikat pestřejším útokem a postupně srovnaly krok i skóre. Prostějovský trenér Miroslav Čada se pokusil zastavit nepříznivý vývoj zápasu střídáním, když do hry zařadil Brazilku Soaresovou a Gönciovou. Po těchto tazích sice dospěl druhý set do vyrovnané koncovky, v níž ale rozhodla větší herní jistota Rijeky.

Naproti tomu ve třetím setu volejbalovou krásu z úvodu zápasu vystřídala urputná bitva. I když domácí volejbalistky bojovaly, viditelně postrádaly herní pohodu z úvodu zápasu. Rijeka byla důraznější a nepatrný bodový náskok udržela až do koncovky setu, v niž se Prostějov vzmohl pouze na odvrácení jednoho setbolu.

Za herním obratem prostějovských volejbalistek stála zlepšená hra v útoku ve čtvrtém setu. Z útlumu probrala své spoluhráčky smečařka Wittocková, ke které se přidala několika přesnými zásahy levačkou Bramborová. Vedle toho domácí tým výrazně zpřesnil i podání. Rijeka vypadla z tempa, ztratila se soupeřkami kontakt a Prostějov pohodlně vyrovnal.

Rozhodující set nabídl velké volejbalové drama, v němž Hanačky nezlomil ani rychlý náskok protivnic 4:1. Důrazem v útoku otočily výsledek a ve vypjaté koncovce už prokázaly pevnější nervy i větší herní jistotu.

Výsledek - skupina A:

VK Prostějov - Rijeka KVIG 3:2 (14, -24, -23, 20, 11)

Rozhodčí: Marenc (Fr.), Pasquali (It.). Čas: 106 min. Diváci: 1600.

Sestavy:

Prostějov: Thomasová, Spalová, Pušněnkovová, Jelínková, Wittocková, Bramborová, libero Tomanová - Soaresová, Gönciová.

Rijeka: Grbačová, Milošová, Kalebičová, Miletičová, Daničičová, Šimičičová, libero Dosenová - Sinovčičová, Zuzičová.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články