Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Novozélandští ragbyoví Ambasadoři nedali českému výběru pražádnou šanci

Praha – Tři tisícovky diváků byly svědky skvělého ragbyového představení. Do Prahy opět přicestovali New Zealand Ambassadors. Český výběr podlehl mužstvu složenému z hráčů z Nového Zélandu působících v Evropě, ať už na amatérské, poloprofesionální či profesionální úrovni vysoko 0:38.

New Zealand Ambassadors
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Novozélandský výběr si zahrál proti české reprezentaci v roce 2015, kdy nadšeně bojující Češi nakonec podlehli hráčům v tradičních černých dresech 32:36. Další utkání se hrálo loni, kdy se už hostům dařilo více a vyhráli 30:13.

"Z těch tří zápasů nastoupil proti Novozélanďanům nyní český tým asi v nejslabší sestavě, neboť ve stejné době hrála sedmičková reprezentace v Bukurešti turnaj ME a také jsme na toto utkání nepozvali hráče, kteří působí v zahraničí. Naopak dostali příležitost si zahrát mladí hráči nejenom z první, ale i z druhé ligy," řekl kouč domácího týmu Filip Vacek.

V letošním duelu Novozélanďané nedali českým ragbistům žádnou příležitost bodovat. Hosté sice začali hodně opatrně a ještě ve 22. minutě byl stav 0:0, ale pak už skóre začalo narůstat. Novozélanďané do konce poločasu položili po hrubých chybách české obrany čtyři pětky a do druhé části hry šli s výrazným náskokem 24:0.

Po změně stran se český tým několikrát osmělil a nebezpečně kroužil před soupeřovým brankovištěm, ale žádné body nezískal. Naopak tři minuty před koncem unikl Lott a poté bodoval i Sampson, který svou třetí položenou pětkou uzavřel skóre na 0:38.

"Byla to podívaná zejména pro diváky, kteří na ragby chodí velmi zřídka a někteří přišli hlavně obdivovat bojový tanec haku, kterou hosté předvedli před utkáním i po jeho konci. Pro české hráče to byla cenná zkušenost," dodal druhý trenér českého týmu Pavel Pala.

Zdroj
ČTK, ceskeragby.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články