Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Házenkářky vstupují do play-off o MS, proti Turecku jsou velkými favoritkami

Most – Na mistrovství světa už není daleko, české házenkářky však ještě musí zvládnout závěrečný krok. Tím je úspěch v play-off s Tureckem. Reprezentantky odehrají první střetnutí před vlastními fanoušky v Mostě a v dvojutkání jsou obrovskými papírovými favoritkami. Trenér Jan Bašný ale varuje, že soupeř šel v poslední době výkonnostně nahoru. Odveta v Ankaře je na programu ve čtvrtek. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 18:20.

Radost českých házenkářek
zdroj: www.chf.cz autor: Alex Wipf

Turecká ženská reprezentace ještě nikdy v historii nestartovala na evropském ani světovém šampionátu, v nedávných přípravných zápasech na začátku června ale předvedla solidní výkony. S Ruskami prohrála jen o dvě branky a následně porazila o devět gólů Makedonii.

"Většina hráček je z turecké ligy, takže toho Turkyně využily a hned po skončení soutěže se začaly připravovat společně, už to bude měsíc. Odehrály dva turnaje, zvlášť ten druhý byl úspěšný. Nám se podařilo získat záznamy zápasů a musím říct, že hrály velmi dobře," řekl Bašný.

"Po dlouhé době se jim sešly všechny hráčky, které jim různě dříve chyběly. Teď je jejich sestava kompletní, takže to nebude tak lehký soupeř, jak se na první pohled zdá," doplnil český trenér, který v tomto týdnu prodloužil smlouvu u národního týmu.

Do sobotního zápasu nebude moci zasáhnout opora Iveta Luzumová, naopak do tréninku se už po nemoci zapojila Hana Kutlvašrová, která se vrátila do reprezentace po mateřské.

Češky se naposledy představily na světovém šampionátu v roce 2013, kdy skončily v Srbsku patnácté. Na minulé MS se neprobojovaly. Na loňském mistrovství Evropy obsadil Bašného tým desáté místo.

"Dostat se na mistrovství pro nás znamená opravdu hodně. Turkyně jsou specifický soupeř, ale myslím, že už jsme dokázali porazit jiné týmy. Pokud chceme na šampionátu uspět, musíme Turkyně porazit," uvedla spojka Michaela Hrbková.

"Určitě to nebude nic snadného, ale myslím, že už nejsme takový nezkušený tým a že by měla být skoro naše povinnost takový zápas vyhrát, pokud se chceme znovu měřit s nejlepšími," dodala nejlepší hráčka bundesligy v uplynulé sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články