Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Black Panthers si udrželi neporazitelnost po šlágru se Steelers, Hruboň vylepšil rekord

Ostrava – Ve šlágru ligy amerického fotbalu mezi vedoucími Black Panthers a ostravskými Steelers se nakonec radovali Pražané, kteří zvítězili po závěrečném boji 20:14. Ostravané sice v závěru dotahovali dvacetibodové manko, ale duel se jim už zvrátit nepodařilo. Kicker Panterů Marek Hruboň vylepšil vlastní český rekord v délce field goalu, kdy posunul hranici při úspěšném 57yardovém kopu o jeden yard.

Utkání Ostrava Steelers - Prague Black Panthers
zdroj: Libor Vočadlo

V Ostravě se střetly dva nejlepší týmy dosavadního ročníku, druzí Steelers hostili v domácím prostředí Black Panthers. Narazily tak na sebe dvě nejlepší obrany v lize, což se potvrdilo v úvodní čtvrtině, která body nenabídla. V dalším průběhu se však ukázala lepší ofenziva Pražanů a Kárník otevřel skóre po přihrávce quarterbacka Dundáčka.

Na 10:0 zvýšil kicker Panterů Hruboň, který v úplném závěru prvního poločasu proměnil 57yardový kop z pole a vylepšil vlastní rekord české ligy o jeden yard. Ve druhém poločase se navíc prosazovaly speciální týmy Pražanů a po zatlačení soupeře do endzóny navýšili hosté průběžný výsledek na 14:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Black Panthers porazili Steelers 20:14 a drží si neporazitelnost

Pro domácí bylo v poslední čtvrtině ještě hůř poté, kdy Dundáček upravil po krátkém běhu už na 20:0. Domácí ale debakl odmítli a v závěru se hnali za nečekaným srovnáním. Nejprve snížil Wildung a tři minuty před koncem ještě zdramatizoval utkání po dalším touchdownu Šimečka. Další krátký odkop už Black Panthers ale zachytili, odmítli případný obrat a zvítězili 20:14.

"Vybrali jsme si podle mě den blbec, kdy jsme udělali chyby na všech frontách, úplně všude, kde to šlo. Ale naštěstí ve výsledkové tabulce chyby vidět nejsou, budeme tam mít vítězství a nikdo se na zápas ptát nebude," uvedl k utkání Dundáček. Pražané si tak nadále udržují neporazitelnost v ročníku, Ostravané zůstávají druzí s bilancí čtyř vítězství a dvou porážek.

Zdroj
ČT sport, caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články