Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

San Antonio sestřelilo Houston, ve finále konference vyzve Golden State

Houston - Přestože postrádali dva klíčové hráče základní sestavy, vyhráli suverénním způsobem. Basketbalisté San Antonia Spurs porazili bez absentujícího dua Tony Parker - Kawhi Leonard domácí Houston 114:75 a zajistili si postup do finále Západní konference. V něm změří síly s favorizovaným celkem Golden State Warriors.

Jonathon Simmons ze San Antonia smečuje do koše Houstonu
zdroj: USA Today Sports autor: Troy Taormina

Když se Parker ve druhém vzájemném utkání vážně zranil, málokdo věřil, že by se San Antonio mohlo v sérii udržet. Spurs se přesto po pěti zápasech ujali vedení 3:2. V šestém utkání kromě něj postrádali i Leonarda, jenž si zranil kotník a koleno v pátém duelu.

Svěřenci Gregga Popoviche nicméně vyhráli první čtvrtinu rozhodujícího zápasu o sedm bodů a v dalším průběhu jejich náskok narůstal. V poločase vedli už o 19 bodů.

Zatímco hráči San Antonia podávali téměř bezchybný taktický výkon, Houstonu se nedařilo. Hlavní lídr James Harden se překvapivě netlačil do zakončení. Během první čtvrtiny ani jednou nevystřelil. Celkově zaznamenal pouze 10 bodů a 7 asistencí.

"Všechno to jde za mnou. Beru odpovědnost na sebe. Je to těžké, zvlášť když jsme prohráli šestý zápas doma. Ale stalo se, musíme jít dál," řekl Harden.

Ofenzivním motorem hostí byl LaMarcus Aldridge, který si 34 body vytvořil sezonní maximum, navíc přidal 12 doskoků. "Nastartoval nás. Říkal si o míč, dostával se do dobrých pozic. Samozřejmě skvěle přihrával," chválil hrdinu zápasu kouč Popovich.

2. kolo play-off NBA:

Západní konference - 6. zápas:

Houston - San Antonio 75:114, konečný stav série 2:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články