Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Reparát nevyšel, nad síly českých florbalistek bylo i Finsko

Olomouc – Velmi slušně zaplněná Sportovní hala Univerzity Palackého v Olomouci viděla druhou porážku národního týmu v rámci Euro Floorball Tour. Svěřenkyně kouče Miroslava Janovského sice stejně jako proti Švýcarsku vyhrály úvodní třetinu, ale ve zbytku utkání soupeřkám nestačily. Reprezentantky ze země tisíců jezer se oklepaly z drtivé porážky proti Švédsku a zvítězily 6:2. 

České florbalistky
zdroj: ČTK autor: Koller Jan

Skóre otevřely v páté minutě Švýcarky. Po chybné rozehrávce Koníčkové překonala Christianovou pohotová Kauppiová. V 15. minutě se radovaly Češky zásluhou Ratajové při signalizovaném vyloučení. Po chybě finské defenzivy pak šestačtyřicet vteřin před koncem prvního dějství otočila stav Krupnová.

Ještě před pauzou nedokázala Christianovou překonat po úniku Kauppiová, ale ve 24. minutě už se z druhé trefy v utkání radovala, když potrestala vyloučení Kapcové. Hned za třiatřicet sekund mohla vrátit domácímu týmu vedení Krupnová, ale neproměnila penaltu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Finsko

Dvakrát v rychlém sledu naopak udeřily Finky, konkrétně Pöllänenová a vzápětí Kujalaová. Skóre se pak změnilo až v 58. minutě. Nejdříve potrestala vyloučení českého celku Rantalaová a za dvacet vteřin stanovila konečný výsledek Nieminenová.

"Problém byl v tom, že druhá třetina byla z naší strany opět vlažná a celkově špatná. Finky navíc umí dobře proměňovat přesilové hry," řekla útočnice Martina Řepková.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Olomouci:

ČR - Finsko 2:6 (2:1, 0:3, 0:2)

Branky: 15. Ratajová (Čapková), 20. Krupnová (Čapková) - 5. Kauppiová, 24. Kauppiová (E. Kujalaová), 28. Pöllänenová (Kauppiová), 35. E. Kujalaová (Manninenová), 58. Rantalaová (Kippiläová), 58. Nieminenová (E. Kujalaová). Rozhodčí: Kumerdanks, Kristapsons (oba Lot.). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 811.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články