Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

České florbalistky otevřely domácí turnaj porážkou se Švýcarskem

Olomouc - Poslední turnaj letošní sezony, Euro Floorball Tour, nezahájila ženská florbalová reprezentace podle představ. Svěřenkyně Miroslava Janovského sice v polovině utkání proti Švýcarkám vedly 3:1, ale od té doby už skóroval jen a jen národní tým země helvétského kříže. Do prestižního měření sil elitních týmů, které dlouhodobě vládnou světovému florbalu, vstoupily porážkou 3:6. 

Domácí výběr se ve Sportovní hale Univerzity Palackého v Olomouci dostal do vedení už po 52 vteřinách zásluhou přesné trefy Kapcové a v 19. minutě zvýšila během přesilové hry Ratajová. Následně sice kapitulovala i Příleská, ale dvoubrankový náskok vrátila Češkám pohotová Kubišová.

Švýcarky však ve druhém dějství otočily stav. Hlavní postavou byla Rüttimannová, která nejprve snížila, v početní výhodě přihrála Gerigové a následně svou druhou trefou převážila misky vah na stranu hostujícího celku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Švýcarsko

V úvodu třetí třetiny navíc zvýšila náskok Gämperliová. Když v 54. minutě neproměnila Billá samostatný nájezd, stanovila konečný výsledek 6:3 při power play Ulberová.

"Dnešní zápas jsme si nechaly trošku ujet, protože co jsme za poslední dobu se Švýcarkami hrály, tak byly asi nejvíc k poražení. V první třetině jsme dobře určovaly tempo hry, ale bohužel v té druhé to byl přesně opak," řekla po utkání Hana Koníčková.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Olomouci:

ČR - Švýcarsko 3:6 (2:0, 1:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Kapcová (Krupnová), 19. Ratajová (Billá), 26. Kubišová (Příleská) - 22. Spichigerová (Wyssová), 33. Rüttimannová (Wyssová), 37. Gerigová (Rüttimannová), 39. Rüttimannová (Gämperliová), 44. Gämperliová, 60. Ulberová (Gämperliová). Rozhodčí: Kumerdanks, Kristapsons (oba Lot.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 603.

Švédsko - Finsko 8:3 (0:0, 5:2, 3:1).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články