Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jícha hrát proti Ukrajině nebude, do reprezentace se ale vrací několik jmen

Praha – Na palubovku už se sice vrátil, Filip Jícha ale české reprezentaci v dvojzápase kvalifikace mistrovství Evropy proti Ukrajině na začátku května nepomůže. Kapitán národního celku se po dohodě s trenéry rozhodl šetřit koleno. Do týmu se naopak oproti poslednímu srazu vrátil křídelník Jakub Hrstka a ve dvacetičlenné nominaci nechybějí ani uzdravení Ondřej Zdráhala s Janem Landou.

Filip Jícha
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

Pětatřicetiletý Jícha se sice v únoru po třech měsících od operace pravého kolena vrátil v dresu Barcelony na palubovku, ale vzhledem k současnému náročnému programu s katalánským týmem a dlouhodobým problémům s levým kolenem bude reprezentaci podle očekávání chybět.

Národní tým se naposledy představil v lednu, kdy vyhrál turnaj tří zemí v Rakousku. Tehdy vedle Jíchy scházel z opor také zraněný Hrstka, který se ale dal do pořádku. Zdravotní problémy už netrápí ani Zdráhalu s Landou a čeští trenéři je tak mohli dodatečně povolat. Vedle nich nominaci doplnili Jiří Motl, Adam Gřešek, Jakub Sviták a Dieudonné Mubenzem.

Reprezentanti se sejdou v neděli ve Zlíně, odkud v pondělí večer odcestuje vybraná šestnáctka na Ukrajinu. Zápas ve městě Sumy se hraje ve středu 3. května, odveta pak v sobotu 6. května ve Zlíně.

"Čekají nás dva zápasy s Ukrajinou, a i když budou náročné, chtěli bychom v nich získat čtyři body, což by nám výrazně pomohlo v boji o postup," řekl jeden z dvojice trenérů Daniel Kubeš.

Po loňských úvodních dvou zápasech kvalifikační skupiny mají všechny čtyři týmy dva body za jednu výhru a jednu porážku, český celek vede tabulku díky nejlepšímu skóre. Nejprve prohrál 24:25 na Islandu a poté porazil Makedonii 35:28. Na lednový evropský šampionát do Chorvatska postoupí z každé skupiny dva týmy a nejlepší celek z třetích míst.

Nominace:

Brankáři: Martin Galia, Tomáš Mrkva.

Spojky: Tomáš Babák, Roman Bečvář, Pavel Horák, Petr Linhart, Jan Stehlík, Milan Škvařil, Ondřej Zdráhala, Dieudonné Mubenzem, Jakub Sviták, Jan Landa.

Křídla: Jakub Hrstka, Miroslav Jurka, Jan Sobol, Jiří Motl.

Pivoti: Leoš Petrovský, Petr Šlachta, Štěpán Zeman, Adam Gřešek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články