Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Satoranský: Naše ambice v play-off jsou jen ty nejvyšší

Washington – Basketbalisté Washingtonu odpočítávají poslední hodiny před svým vstupem do play-off. Bude u toho i Tomáš Satoranský, který si vyřazovací část NBA zahraje poprvé v kariéře. Český hráč před začátkem play-off hlásí, že on i jeho spoluhráči se nezaleknou nikoho.

Tomáš Satoranský
zdroj: AP autor: Nick Wass

Washington má za sebou povedenou základní část. Po rozpačitém začátku sezony se tým svezl se životní formou své hvězdy Johna Walla a odměnou je postup do vyřazovacích bojů. "V klubu i ve městě je to cítit. Je to dáno i našimi výsledky. Začali jsme špatně, ale pak jsme měli obrovskou šňůru výher, rekordní výhru v domácích zápasech. Skončili jsme po 35 letech první v naší divizi. Po dlouhé době měl Washington tolik vítězství," přibližuje Satoranský.

Potvrdit formu bude Washington muset proti Atlantě Hawks. Domácí hala Verizon Center přitom může sehrát velkou roli. Wizards totiž z vlastní palubovky odcházejí poraženi jen výjimečně. "Je to pro nás ohromně důležité. Jsme nadšení, že můžeme první kolo začínat doma. Měli jsme možná i na víc. Mohli jsme skončit třetí nebo druzí v naší konferenci. Máme ale velkou sebedůvěru v naše schopnosti a tým. Věřím, že tuhle první sérii zvládneme a to nás nastartuje na celé play-off," plánuje si Satoranský.

Tomáš Satoranský: "Důležité proti nim je neztrácet balon. Jsou druhý nejlepší tým v počtu bodů po ztrátách soupeře. Pro nás to znamená dobře si přihrávat v útoku, vytvářet si dobré pozice a nesnažit se všechno vytvářet 1 na 1. Oni se dobře stahují do zóny a tam právě vznikají ztráty."

James Johnson blokuje Tomáše Satoranského
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Uvědomuje si, jaký soupeř proti Washingtonu stojí: "Bude důležité zabránit jejich útočnému doskoku. Musíme hrát naši hru, která nám pomáhala k letošním výsledkům – musíme hrát rychle dopředu a vytvářet tlak na soupeře," míní. Do svého premiérového play-off vstupuje s velkým očekáváním. "Naše ambice jsou jen ty nejvyšší. Rozhodně se nebojíme žádného týmu. I proti těm nejlepším z naší konference jsme hráli dobrý basketbal. Víme, že když budeme hrát naši nejlepší hru, tak můžeme bojovat s jakýmkoliv soupeřem," hodnotí Satoranský šance svého celku.

Sám ale skromně přiznává, že nemůže přesně vědět, co ho ve vyřazovacích bojích čeká: "Rozhodně mně ale nepřísluší pasovat nás do role favoritů, protože je to moje první play-off. Takováhle ambice je cítit z našeho týmu. Až čas ukáže, jak silný tým jsme a jak jsme odolní vůči špatným momentům. Mám v tento tým velkou důvěru," přiznává.

Na závěr základní části si Satoranský užil více prostoru na hřišti. Ukázal, že i on má formu. "Souviselo to spíš s tím, abychom šetřili naše největší hvězdy. Byl jsem samozřejmě rád za více minut na hřišti a snažil jsem se je využít. V play-off moje role asi nebude tak velká. Člověk ale nikdy neví. Musím zůstat připravený. Někdy se přes sezonu stávalo, že mě trenér na hřiště dával, když se nám nedařilo, abych přinesl energii, agresivní obranu... Myslím, že mě může využít, ale neočekávám, že ta role bude tak velká jako v minulých zápasech," zamýšlí se.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články