Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ostrava si na úvod semifinále poradila s Olomoucí

Prostějov/Olomouc - Volejbalistky Ostravy na úvod semifinálové série extraligy zaskočily Olomouc a v její hale vyhrály 3:1. Naopak Prostějov splnil proti KP Brno roli favorita a za devátým titulem v řadě vykročil vítězstvím také 3:1. 

Magdaléna Zedníková
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Ostravské hráčky v této sezoně měly bilanci s Olomoucí včetně Českého poháru 1:5, ale nezalekly se jí. První sadu ještě získaly domácí obhájkyně stříbra 27:25, jenže pak se do pohody dostaly svěřenkyně Zdeňka Pommera a poměrně jasným výsledkem 25:14, 25:20 a 25:16 získaly první bod.

"Olomouc je favorit, ale my se chceme rvát. Zkusíme u soupeře loupit a zatopit mu," vyhlásil Pommer před začátkem semifinále. Loňský bronz byl pro Ostravu historickým úspěchem, nyní udělala první krok do finále. "Play-off je úplně jiná soutěž, začíná se odznova. Daly jsme do toho všechno. Věděly jsme, že se Olomouc dá porazit, a vyšlo to. Hlavně jsme hrály srdcem," řekla ostravská smečařka Petra Kojdová Deníku.

Prostějov "zválcoval" Brno 25:13 a 25:7, pak se ale Královu Poli podařilo vývoj zdramatizovat ziskem třetí sady. Jenže více mu tým, jenž v sezoně prošel nebývalou herní krizí, vyměnil kouče a nezískal Český pohár, nedovolil.

"Dva sety jsme hráli výborně, po problémech na začátku třetí sady to pak bylo dobré ještě do stavu 23:19. Následně jsme ztratili koncentraci, udělali pět chyb za sebou v různých činnostech a to soupeře nastartovalo k obratu," uvedl kouč Miroslav Čada. "Přesto jsem věřil, že je jen otázkou času, než se znovu začneme prosazovat. Hosté totiž přihrávali pouze ve dvou hráčkách a podařilo se nám dostat je pod opětovný tlak podáním. Důležitá je zahajovací výhra v sérii," dodal prostějovský kouč.

Semifinále play-off extraligy volejbalistek - 1. zápasy:

Prostějov - KP Brno 3:1 (13, 7, -24, 18)

Nejvíce bodů: Rodríguezová 21, Emontsová 13, Gambová 11 - Měrková 16, Kopáčová 10, Brownová 8.

Olomouc - Ostrava 1:3 (25, -14, -20, -16). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články