Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bohemians odvrátili první mečbol, Boleslav a Vítkovice jsou v semifinále

Praha ‒ Florbalisté Mladé Boleslavi a Vítkovic slaví postup do semifinále superligy v nejrychlejší možné době ve čtyřech zápasech. Vítěz základní části Mladá Boleslav dovršil postup mezi nejlepší čtyři vysokou výhrou na hřišti FBC Ostrava 14:2. Obhájce stříbra Vítkovice korunovaly postup v Brně proti Bulldogs díky vítězství 7:6 v prodloužení. Vyřazení naopak nepřipustili hráči FbŠ Bohemians, kteří zdolali v pražském derby Tatran Střešovice 9:7 a snížili na 1:3 na utkání. Mečbol získal mistrovský Chodov, který po sobotní úvodní prohře v sérii vyhrál v Otrokovicích 4:1.

Gólové hody nabídla už první třetina, kterou Bohemians vyhráli 4:3. Rozhodující náskok pak Klokani získali ve druhé části, kdy i díky třetímu gólu Davida Šimka odskočili Tatranu už na 7:4. V závěru zápasu se Tatran tlačil za vyrovnáním a v 57. minutě snížil na rozdíl jediné branky.

Dvanáct vteřin před koncem ale Klokany uklidnil gólem do prázdné branky Patrik Kieler. "Tatran do zápasu nevstoupil úplně koncentrovaně a byl za to po zásluze odměněn. Nám narostlo sebevědomí a těšíme se na další zápas," prohlásil trenér Bohemians Michal Jedlička.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav deklasovala Ostravu 14:2 a postupuje

Pod výhru Mladé Boleslavi se podepsal čtyřmi trefami Tadeáš Chroust, hattrick zaznamenal Jiří Curney a pět bodů za gól a čtyři asistence si připsal Petr Novotný.

"Rozhodla první třetina a v ní především to, že jsme na rozdíl od včerejšího utkání proměnili své šance. To soupeře zlomilo, po zbytek zápasu už nebyl schopen klást odpor a utkání se dohrávalo," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Vítkovice poslal do semifinále čtyřmi body za tři trefy a jednu asistenci Marek Matejčík, který v čase 62:02 duel rozuzlil. "Myslím si, že se zápas od zápasu zlepšujeme a naše hra začíná vypadat hodně solidně. Těšíme se na semifinále," uvedl kouč Vítkovic Pavel Brus.

Výhru Chodova zařídil dvěma trefami včetně vítězné branky Michal Strachota. "Možná poprvé jsme hráli opravdu play-off. Trpělivou hrou jsme postupně utahovali a naprosto zaslouženě zvítězili. Nyní se musíme poctivě připravit na další zápas, do Otrokovic se už vracet nechceme, ale víme, že nám Panteři nedají nic zadarmo," prohlásil kouč Chodova David Podhráský.

FbŠ Bohemians - Tatran Střešovice 9:7 (4:3, 3:1, 2:3)

Branky: 7., 12. a 26. D. Šimek, 14. M. Šimek, 16. Krbec, 32. Šárka, 33. Zezulka, 49. Krebner, 60. Kieler - 57. a 57. Komárek, 10. J. Svoboda, 13. Slavík, 13. Meliš, 37. Němeček, 42. Vítovec. Stav série: 1:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články