Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

České házenkářky zvládly odvetu s Rakouskem, blýskla se Jeřábková

Jindřichův Hradec - České házenkářky porazily v druhém ze dvou přípravných utkání Rakousko na domácí půdě 35:26 a oplatily mu čtvrteční venkovní porážku 28:30. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného byly v Jindřichově Hradci od úvodu ve všech herních činnostech lepší a o výhře rozhodly prakticky už v prvním poločase.

Utkání českých házenkářek s Rakouskem
zdroj: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Oproti čtvrtečnímu duelu v Tullnu nastoupily Fryčáková, Weisenbilderová, Zachová a brankářka Kudláčková, naopak volno dostaly gólmanka Müllnerová, Janoušková a Andrýsková. Český celek v odvetě od úvodu diktoval tempo. Domácí hráčky v prvním poločase velmi dobře bránily a skóre postupně narůstalo, i když v rakouské brance předvedla několik slušných zákroků Blazeková.

Mezi 19. a 22. minutou ale inkasovala čtyřikrát za sebou a Jeřábková, která byla s jedenácti góly nejlepší střelkyní zápasu, upravila na 15:7. Rakušanky pak šňůrou čtyř branek snížily, ale do poločasu domácí celek opět odskočil a vedl 17:11. Po přestávce už český tým zápas v poklidu kontroloval. Rakušanky se nedokázaly přiblížit na méně než šest branek a v polovině druhé půle už ztrácely deset gólů.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky zdolaly v přípravě Rakousko

Bašný: Vydrželi jsme hrát kvalitně celou dobu

V 51. minutě Hrbková zvýšila už na 30:19, v závěru pak soupeř skóre mírně zkorigoval. "Tento zápas byl určitě kvalitnější (než ve čtvrtek), myslím, že ho hráčky uhrály lehce. Vydrželi jsme hrát kvalitně celou dobu. Fungovala nám lépe obrana, snad kromě konce zápasu. Udělali jsme v obraně organizační změnu, která se osvědčila," uvedl Bašný.

"Zlepšily jsme se úplně ve všem. V bojovnosti, nasazení, v obraně, útoku. Řekly jsme si, že jim to musíme vrátit, a já jsem ráda, že se nám to povedlo se vším všudy," dodala spojka Michaela Hrbková. Uplynulý kemp, který vyvrcholil zápasy s Rakouskem, byl pro český tým úvodní akcí od prosincového evropského šampionátu. Šlo o generálku na červnové play-off o postup na mistrovství světa proti Turecku.

Na baráž se chystá i soupeř. "Byl jsem příjemně překvapen z nových hráček. Kemp proběhl bez problémů, doufám, že to hráčky trochu nabije do dalších bojů. A doufám, že za tři měsíce se potkáme v trochu lepší formě a energii. Na začátku týdne mi hráčky připadaly hodně unavené, měly hodně nabitý program," dodal Bašný.

Přípravné utkání házenkářek v Jindřichově Hradci:

ČR - Rakousko 35:26 (17:11)

Sestava a nejvíce branek ČR: Satrapová, Kudláčková - Jeřábková 11/1, Hrbková 6/3, Ryšánková, Kordovská, Luzumová po 3, Crhová, Zachová, Salčáková, Růčková, Adámková, Marčíková, Šetelíková, Weisenbilderová, Fryčáková. Nejvíce branek Rakouska: Freyová 5/2, Kovacsová 5/1, Huberová 4. Sedmimetrové hody: 6/5 - 5/4. Vyloučení: 4:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články