Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Basketbalistky KP finále s Piešťanami zvládly a ovládly Středoevropskou ligu

Brno – Basketbalistky KP Brno se staly druhým českým celkem, který ovládl Středoevropskou ligu. Jihomoravanky ve finále porazily Piešťanské Čajky 65:53. V zápase o bronz prohrála Ostrava s rakouským týmem Flying Foxes Post 71:76.

Basketbalistky KP Brno
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Brňanky rozhodly finálový zápas ve třetí čtvrtině, v níž se jim podařilo otočit průběh. Agresivněji bránily i zpřesnily koncovku. "V prvním poločase náš výkon poznamenala nervozita. Často jsme soupeřkám zbytečně odevzdávali po chybách v rozehrávce míče, v závěru už jsme měli zápas pod kontrolou," řekl trenér KP Marian Svoboda.

Hlavními tahounkami brněnského týmu byly přesně střílející Kopecká s Peckovou, která se prosadila i v doskakování. "Vítězství ve Středoevropské lize považujeme za jeden z největších úspěchů našeho klubu v posledních letech," uvedl předseda představenstva Richard Foltýn. Před čtyřmi lety skončily basketbalistky KP v této soutěži na třetím místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky KP Brno získaly poprvé Středoevropský pohár

Turnaj Final Four Středoevropské ligy basketbalistek v Brně:

Finále: KP Brno - Piešťanské Čajky 65:53 (15:22, 32:37, 53:44) Nejvíce bodů: Kopecká 22, Pecková 18, Maddenová 12 - Páleníková 14, Handyová 12.

O 3. místo: Flying Foxes SVS Post (Rak.) - SBŠ Ostrava 76:71 (21:11, 38:30, 52:48).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články