Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Olymp se po výhře nad KP Brno dostal mezi elitní čtyřku pro nadstavbu

Praha - Volejbalistky Olympu vyhrály duel s KP Brno a zahrají si v elitní skupině pro nadstavbu. Pražský tým v závěrečném extraligovém kole doma porazil Královo Pole 3:1 a dostal se před něj o bod na čtvrté místo.

"Oba týmy na tom byly před zápasem stejně, v úterý oba prohrály. První dva sety jsme lépe servírovali a přijímali, ve třetím setu soupeř přitlačil na servisu a nám na útoku docházely síly. Pomohl nám vstup na servisu na začátku čtvrtého setu," řekl kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Brňanky odjížděly z Prahy zklamané. "Začaly jsme ustrašeně a naopak soupeř byl agresivní a nic nám nedovolil. Ve třetím setu jsme se probraly díky servisu a obraně. Čtvrtý set jsme ztratily hned na začátku a do konce setu jsme jen dotahovaly," shrnula kapitánka KP Michaela Doležalová.

Bez porážky prošly základní částí osminásobné domácí šampionky z Prostějova, které si dva dny po návratu ze Stuttgartu ze zápasu Poháru CEV dnes doma poradily s Přerovem 3:0.

O šest bodů méně nasbíraly do tabulky obhájkyně stříbra z Olomouce, které si poslední kolo předehrály ve čtvrtek a nyní doma po výhře nad Ostravou slavily postup do finále Českého poháru. Druhá semifinálová odveta poháru se bude hrát ve středu v Prostějově a KP Brno má pramalou šanci otočit sérii s jasným favoritem.

Nadstavbová část extraligy začne už za týden, Prostějov, Olomouc a Olymp v elitní skupině doplní Ostrava. Druhá skupina bude pětičlenná.

Uniqa extraliga volejbalistek - 18. kolo:

Fénix Brno - Frýdek-Místek 1:3 (-20, 22, -18, -34)

Nejvíce bodů: Šnellyová 28, Slámová a Holečková po 10 - Pavelková 19, Kukučová a Holišová po 17.

Prostějov - Přerov 3:0 (13, 20, 24)

Nejvíce bodů: Herelová 13, Rodriguezová 10, Matienzová a Hindriksenová po 9 - Svobodová 20, K. Kohoutová, L. Kohoutová a Yancyová po 7.

Olymp Praha - KP Brno 3:1 (15, 23, -21, 17)

Nejvíce bodů: Melicharová 15, Komárková 13, Kalhousová a Vyklická po 10 - Salanciová 16, Měrková 10, Pottsová 8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články