Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prostějov se trápil s Brnem celých pět setů

Prostějov - Prostějovské volejbalistky podruhé v extraligové sezoně ztratily bod. Nad KP Brno zvítězily obhájkyně mistrovského titulu až 3:2 na sety.

Prostějovský trenér Peter Goga
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Přestože si prostějovský trenér Peter Goga nepřál opakovat drama z minulého domácího duelu s Olomoucí, i tentokrát musel jeho celek dotahovat ztrátu. Brňanky pro sebe rozhodly druhý set ve vyrovnané koncovce (27:25), třetí sadu pak vyhrály výrazným osmibodovým rozdílem.

V dalších setech ale favorizovaný domácí celek zvítězil 25:17 a 15:11 a udržel extraligovou neporazitelnost. Brno na pátém místě tabulky ztrácí jediný bod na elitní kvarteto. Domácí obranu s 26 body nejvíce trápila bývalá prostějovská hráčka Vendula Měrková, za vítězky zaznamenala kubánská opora Linares Matienzová 29 bodů.

"Pro nás to bylo velice těžké utkání. Věděli jsme už dopředu, že kvůli různým okolnostem budeme oslabení, a k tomu se navíc přidalo zranění Mareike Hindriksenové hned v prvním setu," uvedl prostějovský trenér Goga. "Za takové situace jsme to měli opravdu složité, proto jsem holkám po utkání říkal, že si strašně cením takhle vybojovaného vítězství a stavím jej výš než třeba hladkou výhru 3:0 v Olomouci."

Spokojený s tím, že jeho svěřenkyně potrápily favorita, byl trenér Brna Marek Rojko. "Vzhledem k oslabení soupeře jsme tady dnes měli na vítězství. Kdybychom lépe zvládli úplný začátek, mohlo to zajímavě směřovat k naší výhře. Na druhou stranu Prostějov prokázal svou kvalitu i v pozměněné sestavě a jak ve čtvrtém, tak v pátém setu nám nedal moc šancí. I jeden získaný bod může být pro nás zlatý v boji o horní čtyřku pro nadstavbu," uvedl.

Prostějov - KP Brno 3:2 (22, -25, -17, 17, 11)

Nejvíce bodů: Matienzová 29, Trnková 15, Herelová 14 - Měrková 26, Salanciová 14, Pottsová a Polášková po 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články