Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Favorizovaný Dallas končí, Green Bay poslal do semifinále NFL kop v poslední sekundě

New York - Tři ze čtyř nejvýše postavených týmů po základní části se probojovaly do semifinále ligy amerického fotbalu NFL. Vítěze základní části New England Patriots, Atlantu Falcons a Pittsburgh Steelers doplnili hráči Green Bay Packers. Držitelé rekordních 13 mistrovských titulů v divizním kole vyřadili nejlepší tým konference NFC Dallas Cowboys kopem v poslední sekundě utkání. O postup do Super Bowlu se Patriots utkají s Pittsburghem a Green Bay vyzve Atlantu.

Radost hráčů Green Bay Packers
zdroj: USA Today Sports autor: Kevin Jairaj

Packers pod taktovkou hvězdného rozehrávače Aarona Rodgerse po většinu zápasu bezpečně vedli, nejvíce o patnáct bodů, ale favorizovaný Dallas v závěrečné čtvrtině mohutně dotahoval a půl minuty před koncem vyrovnal na 31:31.

Tři sekundy před koncem ale Rodgers našel dlouhým pasem k postranní čáře spoluhráče, čímž vytvořil pozici pro tříbodový kop, který Mason Crosby proměnil a zařídil těsné vítězství Packers.

Crosby proměnil dva více než padesátiyardové field goaly během poslední čtvrtiny, což je nejlepší představení kopáče v utkání NFL za posledních patnáct let.

Dallasu nepomohl ani skvělý výkon quarterbacka Daka Prescotta, který jako první nováček na své pozici zaznamenal tři přihrávky na touchdown ve svém premiérovém utkání play-off.

Pittsburgh v duelu třetího s druhým týmem Americké konference udolal Kansas City 18:16, všechny body Ocelářů zařídil tříbodovými kopy Chris Boswell a stanovil tak nový rekord vyřazovací části. Steelers se stali po jedenácti letech prvním týmem NFL, který dokázal vyhrát zápas play-off, aniž by skóroval jediný touchdown.

Patriots si poradili podle očekávání s Houston Texans 34:16 a postoupili pošesté za sebou do semifinále AFC, což se dosud žádnému týmu nepodařilo. Hlavní zásluhu na tom měl running back Dion Lewis. Ten jako první hráč v éře Super Bowlu skóroval běhovým i pasovým touchdownem a navíc i touchdownem z výkopu v jediném zápase. 

Druhý tým Národní konference Atlanta postoupila přes Seattle Seahawks po výhře 36:20. Falcons pod vedením rozehrávače Matta Ryana skórovali touchdownem už posedmé za sebou hned ze své úvodní akce a obraně Seattlu připravili výsledkově nejhorší večer v play-off za posledních šest let.

Zdroj
ČTK, 120sports.com, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články