Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Veselého sedm bodů nestačilo, Fenerbahce drama s Crvenou Zvezdou nezvládlo

Bělehrad – Byl to zápas, v kterém měl kvůli minulosti velkou motivaci. Jan Veselý se však na hřišti Crvené Zvezdy vítězství v rámci Euroligy nedočkal. Opora Fenerbahce sice zaznamenala sedm bodů, čtyři doskoky a jednu asistenci, ale z vítězství 75:73 se po zvládnutém dramatickém závěru radoval nakonec domácí celek.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenerbahce s Veselým dramatický duel s Crvenou Zvezdou nezvládlo

Veselý prostředí v Bělehradu velmi dobře zná. Na začátku své profesionální kariéry hrál v dresu úhlavního rivala Crvené Zvezdy Partizanu a v zápase měl proto pořádnou motivaci dříve nepřítele číslo jedna porazit a ukázat povedený výkon.  

Druhý úkol se mu povedl, když fanouškům v Bělehradu předvedl i jednu ze svých tradičních smečí. Ten první ale jeho tým nesplnil.

V dramatickém závěru za stavu 73:73 domácí Charles Jenkins proměnil střelu za 2 body, na kterou turecký celek mohl ještě odpovědět. Pokus Ekpe Udoha byl však pár sekund před závěrečným klaksonem zblokován a slavit tak mohla Crvená Zvezda.

Bělehradský celek díky triumfu prodloužil sérii výher v Evropské lize už na čtyři zápasy a v tabulce je sedmý. Fenerbahce zůstává páté.

Evropská liga basketbalistů - 17. kolo:

Unics Kazaň - Bamberg 63:58, Darüssafaka Istanbul - Laboral Vitória 98:89, Crvena Zvezda Bělehrad - Fenerbahce Istanbul 75:73 (za hosty Veselý 7 bodů, 4 doskoky, 1 asistence), FC Barcelona - Olympiakos Pireus 67:69.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články