Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Budějovice jdou ve Vyzývacím poháru dál. Kazincbarciku přejely i podruhé

České Budějovice – Působení volejbalistů Českých Budějovic ve Vyzývacím poháru bude mít pokračování. Jihostroj totiž zvládl dvojutkání 1. kola proti maďarské Kazincbarcice. Po venkovním triumfu 3:0 zvítězil stejným poměrem i v odvetě před vlastními fanoušky a mohl slavit postup. 

Budějovičtí šli do zápasu s vědomím, že k postupu do další fáze soutěže si mohou dovolit s maďarským soupeřem i prohrát. To za předpokladu, že by uhráli alespoň dva sety. Třetí tým české nejvyšší soutěže však nechtěl kalkulovat a od úvodu potvrzoval roli velkého favorita.

Jihočeši Kazincbarciku přehrávali ve všech směrech a potřebné dva sety bez větších problému uhráli za necelou třičtvrtěhodinu.

Budějovice tak mohly v další fázi hrát už v naprostém klidu, ale žádnou senzaci nedopustily. Zápas nakonec ovládly po setech 25:16, 25:12 a 25:19. "V úterý jsme obdrželi cenu pro nejlepší sportovní kolektiv Jihočeského kraje, dnes jsme jasně potvrdili postup do další fáze poháru. Je to pro nás výborné zakončení roku," řekl smečař Jihostroje Petr Michálek.

V dalším kole se Jihostroj utká s lepším z dvojice Maccabi Tel Aviv - Luboteni Ferizaj.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Budějovic porazili opět Kazincbarciku a ve Vyzývacím poháru postupují

České Budějovice - Kazincbarcika 3:0 (16, 12, 19)

Rozhodčí: Makowski (Po.), Ayataová (Tur.). Čas: 69 min. Diváci: 724. První zápas 3:0, postoupily České Budějovice.

Sestava a body Č. Budějovic: Michálek 6, Mach 4, Habr 12, Fila 8, Sobotka 6, Gevert 2, libero Kryštof - Hackworth 7, Todua 6, Kuliha 6, Červinka. Trenér: Svoboda.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články