Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Washington porazil silné Charlotte, Satoranský to sledoval znovu z lavičky

Washington Desátou výhru v sezoně za sebou mají basketbalisté Washingtonu. Tentokrát jde o zvlášť cenný úspěch, tým totiž porazil lídra Jihovýchodní divize Charlotte (109:106). Do hry znovu nezasáhl Tomáš Satoranský, který přihlížel pouze z lavičky náhradníků.

Utkání Washington - Charlotte
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Úvodní dvě čtvrtiny domácí hráči na Charlotte nestačili, ale ve třetí části vývoj otočili díky 38 bodům, zatímco Hornets dali jen dvacet tři. V poslední čtvrtině se sice hosté dostali několikrát na dostřel, dvoubodový rozdíl ale smazat nedokázali a prohráli potřetí za sebou.

V závěru tým Wizards podržel kapitán John Wall, který v posledních sedmdesáti sekundách dal pět ze svých 25 celkových bodů. Připsal si i deset asistencí a sedm zisků. Na kontě už má zisků dohromady 763, čímž vytvořil nový klubový rekord. "Je to skvělé a obrovská čest," řekl Wall.

Kolik zisků v průběhu středečního utkání nasbíral, neměl tušení. "Kdybych to věděl, pokusil bych se jich mít deset. Devět jsem jich totiž nasbíral v jednom zápase v mé nováčkovské sezoně," řekl a znovu se zamyslel: "Ale to není konec, čeká mě tu snad ještě spousta sezon." Do hry se kromě základní pětky, v níž chyběl zraněný Markieff Morris, dostali pouze čtyři náhradníci a Satoranský mezi nimi opět nebyl. (VIDEO)

Radost basketbalistů Memphisu
zdroj: AP autor: Darren Abate

Obhájce titulu Cleveland bez největších hvězd LeBrona Jamese, Kyrieho Irvinga a Kevina Lovea nestačil na Memphis a podlehl 85:93. Trio opor dostalo volno a zůstalo doma. (VIDEO)

Zaváhání Cavaliers přivítalo Toronto, které se úřadujícím šampionům a lídrům Východu vyrovnalo v počtu vítězství díky čtvrté výhře v řadě, a to nad Philadelphií 123:114. DeMar DeRozan se postaral o 31 bodů, Kyle Lowry přispěl 20. (VIDEO)

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Utahu porazili s přehledem Oklahomu

Houston protáhl sérii bez porážky už na osm zápasů, když přestřílel Sacramento 132:98. James Harden táhl Rockets pátým triple doublem sezony (15 bodů, 14 asistencí, 11 doskoků), který nasbíral za pouhé tři čtvrtiny. Do té poslední už nezasáhl. Díky 14. triple doublu v kariéře navíc vyrovnal klubový rekord legendárního Hakeema Olajuwona. (VIDEO)

Aktuálně druhý nejúspěšnější tým ligy San Antonio si vylepšilo bilanci na 20-5 výhrou 108:101 nad Bostonem. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Brooklyn - LA Lakers 107:97, Dallas - Detroit 85:95, Houston - Sacramento 132:98, Memphis - Cleveland 93:85, Miami - Indiana 95:89, Orlando - LA Clippers 108:113, Philadelphia - Toronto 114:123, San Antonio - Boston 108:101, Utah - Oklahoma City 109:89, Washington - Charlotte 109:106.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články