Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Knedlíková hrála proti Rusku i s virózou, házenkářkám ubývají síly

Helsingborg (Švédsko) - Více hráček protočil trenér českých házenkářek Jan Bašný v zápase s Ruskem na mistrovství Evropy ve Švédsku. Křídelnice Jana Knedlíková nastoupila i přesto, že ji předešlý den trápila horečka. Podle spojky Petry Růčkové už hráčkám ubývají s každým zápasem síly, ale "bojují na krev". Ani srdnatost však na Rusky nestačila, české hráčky prohrály 24:26.

Jana Knedlíková v zápase proti Ruskám
zdroj: ČTK/AP autor: Björn Lindgren/TT

Češky mají za sebou čtyři zápasy, třetí po sobě prohrály. "Začíná to být znát, že to byl čtvrtý zápas. Teď máme den volna a potom dva zápasy ve dvou dnech. Musíme zregenerovat co nejlíp a být stoprocentní na další utkání," zhodnotila průběh šampionátu Knedlíková.

"Mám toho plné kecky. Ale bojujeme dál jedna za druhou," podotkla ke své viróze a hře s horečkou. Při střídání se na hřišti objevily například Helena Ryšánková nebo Šárka Marčíková, které dosud jen seděly na střídačce. Více prostoru dostala i Kristýna Salčáková, která hrála v předešlých zápasech pár minut. "Ubývají síly a bude to čím dál těžší. Pořád se ale snažíme a bojujeme, chceme do toho dát vše a hrajeme na krev. Nějak nám ale nejdou závěry a strašně zmatkujeme. Potom děláme chyby a to jsou pro soupeře góly navíc," řekla Růčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky prohrály na ME s olympijskými vítězkami z Ruska o dva body

Podle Knedlíkové tým doplatil na neproměněné šance. "Únava je jen v hlavě, musíme na to zapomenout. Všichni mají stejné podmínky a nemůžeme se na to vymlouvat," dodala křídelnice maďarského Györu.

Češky mají v tabulce dva body za výhru s Maďarskem ze základní skupiny. V hlavní fázi je v úterý čeká zápas s Rumunskem, které má nejlepší hráčku světa Cristinu Neaguovou, a ve středu s Norkami, obhájkyněmi evropského titulu a úřadujícími světovými šampionkami.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články