Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Poločasové vedení nestačilo. Basketbalistky prohrály v Lotyšsku o deset bodů

Riga – Ženský národní tým podlehl v přípravném utkání na palubovce Lotyšska 65:75. Do kabin odcházel s dvoubodovým náskokem, dvě minuty před koncem ztrácel pouze jediný koš, ale koncovka patřila domácím basketbalistkám, pro které byl duel generálkou před kvalifikací mistrovství Evropy. Český prapor držely zejména šestnáctibodové pivotky Hanušová s Kulichovou, ale k vítězství jejich střelecká produktivita nestačila.

Sport
zdroj: ČT4

"Celý zápas se skóre pohybovalo v rozmezí pár bodů, vedení se střídalo a prohrát nakonec o deset bodů je trochu nezasloužené. Na druhou stranu jsme v koncovce udělaly chyby a soupeř si tak vyhrát zasloužil," hodnotil trenér Ivan Beneš.

Češky se sice poprvé v přípravě na domácí ME, které proběhne v červnu, mohly opřít o zkušenou Kulichovou či Štěpánovou. Trenér Beneš nicméně stále zkoušel i mladé hráčky, které by mohly reprezentační výběr doplnit. Šanci dostaly Eva Kopecká, Veronika Šípová či Sára Beránková.

"Hráčky jsme během srazu viděli ve dvou utkáních, nejprve v tréninkovém proti chlapcům a v oficiálním proti Lotyšsku. Holky měly možnost se nám ukázat i na mezinárodní úrovni. Byly tam lepší výkony, ale od některých jsme očekávali víc," pokračoval český kouč.

Od začátku se hrálo vyrovnané utkání. Ve druhé čtvrtině sice domácí utekly na rozdíl sedmi bodů, ale hostující hráčky rychle srovnaly krok a před poločasovou přestávkou šly dokonce do vedení po šňůře 13:2. V koncovce třetí čtvrtiny si ovšem Lotyšky znovu vytvořily sedmibodový náskok, který už nepustily.

"Byl to velmi dobrý přípravný zápas se solidní předvedenou hrou. Jen nás mrzí ten konec. Do závěru jsme nedokázali jít za vyrovnaného stavu a neměli možnost ještě vyhrát," zakončil Beneš.

Přípravné utkání basketbalistek:

Lotyšsko - ČR 75:65 (19:18, 31:33, 56:49)

Nejvíce bodů: Babkinová 19, Putninová 18, Šteinbergaová 9 - Kulichová a Hanušová po 16, Pudláková 9. Fauly: 17:19. Trestné hody: 16/15 - 21/11. Trojky: 10:2. Doskoky: 45:41. Diváci: 600.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články