Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Reprízu extraligového finále ovládly volejbalistky Prostějova

Olomouc – Úřadující šampionky nejvyšší soutěže z Prostějova zvítězily na půdě Olomouce jednoznačně 3:0 a v dohrávce 5. kola ukončily neporazitelnost úhlavního rivala. Hanácké derby ovládly po setech 25:17, 25:30, 25:18. Zúročily tak vynikající formu, kterou se prezentovaly i během kvalifikace Ligy mistryň. V domácí soutěži zůstávají nadále stoprocentní.

Olomouc měla v případě tříbodového vítězství šanci poskočit do čela tabulky. Prostějovské volejbalistky však dokázala naposledy porazit před osmi lety a nepříznivou bilanci s favorizovaným soupeřem nezlomila ani tentokrát. Vzhledem k výsledku klesla na průběžné třetí místo za Ostravu kvůli horšímu poměru setů. 

V úvodu střetnutí si domácí tým sice vypracoval slibný náskok, ale zbytečnými chybami o něj velice rychle přišel. Prostějov poté přitlačil na servisu, což bylo zásadní pro vývoj prvního setu. Po jeho zisku poměrem 25:17 už zbylému průběhu střetnutí dominoval. K nezastavení byla především smečařka Laura Emontsová, která zaznamenala 16 bodů.      

Je nám líto, video expirovalo.
Duel neporažených ovládly volejbalistky Prostějova

Uniqa extraliga volejbalistek - 5. kolo:

Olomouc - Prostějov 0:3 (-17, -20, -18)

Nejvíce bodů: Košická 9, Michalíková a Čutuková po 7 - Emontsová 16, Rodriguezová 11, Frigová 8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články