Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Stallions nepovolili Panterům skórovat a poprvé ovládli Junior Bowl

Praha – Vítězství v šestnáctém Junior Bowlu slaví hráči Pardubice Stallions. V pražské Hostivaři porazili Hřebci v urputné defenzivní bitvě Prague Black Panthers 10:0 a v juniorské kategorii vybojovali první titul v historii klubu. Stallions zvítězili navzdory velmi kvalitní hře obrany soupeře, většímu počtu ztracených míčů a špatné pozici na hřišti prakticky po celý zápas.

Junior Bowl: Black Panthers - Stallions
zdroj: caaf.cz autor: Jakub Hřib

Velkou výjimkou ve velmi defenzivně vedeném zápase byl druhý útočný drive Stallions. Linek nejprve našel u postranní čáry Kiššáka, který si doběhl pro 25 yardů. Následně si první a jediný touchdown v zápase připsal Radim Kalous, jenž zachytil dlouhou přihrávku od Linka. Ani jednomu z týmů se nedařila hra po zemi a v kombinaci s deštěm, který ztížil i passovou hru, bylo zřejmé, že moc bodů nepadne.

Druhou a prakticky poslední světlejší chvíli si vybral útok Stallions na přelomu první a druhé čtvrtiny. Kalous si připsal padesátimetrovou zachycenou přihrávku a faul obrany přiblížil Pardubice až na 17 yardů od endzóny. Obrana Black Panthers dalšímu touchdownu sice zabránila, Stallions ale skórovali alespoň field goalem.

V závěru se obraně Black Panthers třikrát málem podařilo zablokovat odkop Stallions v blízkosti endzóny. Dvakrát hráči obrany míč pouze tečovali, potřetí míč s velkým štěstím proletěl skrz několik hráčů. A když Pražané nevyužili ani jeden z mála povedených drivů v utkání, kdy se po akci Tesaře dostali až na 15 yardů od endzóny, bylo o vítězi rozhodnuto. Black Panthers totiž neproměnili ani field goal z nadějné pozice.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články