Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

USK čeká v Eurolize premiéra před vlastními fanoušky, proti Krakovu chce uspět

Praha – První zápas v Györu bez problémů ovládly, basketbalistky ZVVZ USK Praha nyní v rámci Euroligy čeká premiéra na domácí palubovce. V hale Královka přivítají Wislu Krakov, která naopak začala porážkou. Oba týmy se už potkaly v loňském ročníku a oba zápasy ovládly Pražanky. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 19:05.

"Naše skupina je těžká a rozhodovat může každý bod. Pokud chceme myslet na postup, musíme tyto zápasy zvládat. Ale s Krakovem jsou zápasy vždy těžké," upozornila trenérka USK Natália Hejková.

Oba celky se utkaly i v minulé sezoně. Pražanky doma vyhrály 64:40, v Krakově zvítězily 78:57. V předchozích dvou domácích zápasech však šlo o mnohem větší bitvu. V listopadu 2014 české mistryně porazily Krakov jen 67:66 a v roce 2012 s ním doma prohrály 60:74.

Zatímco USK jde do této sezony v téměř totožném složení jako v minulém ročníku, kádr Krakova se výrazně obměnil. V týmu už není Češka Kateřina Zohnová a odešla i většina zahraničních opor.

Při domácí prohře 61:67 s favorizovaným Kurskem byla nejlepší střelkyní se 17 body Američanka Meighan Simmonsová. Mezi důležité postavy týmu patří i belgická rozehrávačka Hind Ben Abdelkaderová, zkušená polská pivotka Ewalina Kobrynová, Španělka Sandra Ygueravideová a chilská pivotka Ziomara Morrisonová, která má zkušenosti z WNBA.

Pražanky se budou snažit proti Wisle o jubilejní desátou soutěžní výhru v sezoně. Nejnižší vítězství přitom bylo o 23 bodů proti Nymburku. Šestkrát se hráčky USK dostaly přes 90 nastřílených bodů.

Vedle USK se v pohárech představí i vicemistryně z Nymburku, které ve čtvrtek doma v Evropském poháru přivítají od 18:30 belgický celek Namur Capitale. Po úvodní prohře s Nantes se Nymburk potřebuje chytit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články