Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Cubs vyhráli Národní ligu, Světová série uvidí souboj věčných čekatelů

Chicago – Baseballisté Chicaga Cubs porazili v šestém finále Národní ligy Los Angeles Dodgers 5:0 a po dlouhých 71 letech postoupili do Světové série. Cubs se podařilo zlomit kletbu stadionu Wrigley Field a v souboji o první trofej od roku 1908 vyzvou Cleveland. Indians naposledy vyhráli MLB v roce 1948, půjde tedy o duel dvou týmů, které na titul čekají nejdéle.

Radost baseballistů Chicaga Cubs
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jerry Lai

Cubs letos vyhráli suverénně základní část MLB. A v play-off na své výkony z dlouhodobé části navazují a obě série ovládli bez větších problémů.

V posledním utkání s Dodgers se skvěle vypořádali s nadhazovačem Lakers Claytonem Kershawem, který patří k nejlepším v lize, a dva body získali hned v první směně.

Následně přidali i dva homeruny a soupeři nepovolili vůbec skórovat. "Dostat se do Světové série je skvělé, ale cílem je vítězství. Ukončili jsem čekání na postup do finále a teď zlomíme další kletbu," řekl majitel Cubs Tom Ricketts.

Cubs naposledy vyhráli MLB v roce 1908 a poslední finále si zahráli v roce 1945. "Postup je především odměnou pro fanoušky. Na tuto chvíli čekali proklatě dlouho. V baseballu lepší fandy nenajdete," řekl nadhazovač Kyle Hendricks.

Je nám líto, video expirovalo.
Chicago Cubs se probojovalo do Světové série
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články