Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Prokopcov na ME v singlu dohrál. Matelová také, ale ve čtyřhře jde dál

Budapešť – Druhé kolo se stalo osudným pro pokračování stolních tenistů ve dvouhře na evropském šampionátu v Budapešti. Dimitrij Prokopcov i Hana Matelová, poslední čeští zástupci, vypadli. Ve čtyřhře však Matelová se Slovenkou Barborou Balážovou uspěly a stejně jako před rokem v Jekatěrinburgu postoupily do čtvrtfinále.

Prokopcovovi vystavil stopku třicátý hráč světa Jonathan Groth. Dánský reprezentant si rychle vybudoval třísetový náskok a nakonec zvítězil 4:2. "Za stavu 0:3 se zápas těžko otáčí. Zvlášť proti tak kvalitnímu soupeři. Sice jsem postupně dokázal číst jeho servis, dařily se mi přechody do útoku, ale on byl neomylný na forhendu. Těžko jsem dělal body," uznal Prokopcov.

Matelová měla nakročeno k postupu do osmifinále, nad Fu Yu z Portugalska vedla 3:1 na sety, avšak příznivě vyvíjející se duel ztratila. Rozhodující sadu prohrála v dramatické koncovce 11:13.

Za stavu 9:9 přitom měla mečbol. "Když už má člověk mečbol, je jasné, že mohl vyhrát. Jenže mně se snad už rok nepovedlo sedmisetový zápas na velké akci dotáhnout do vítězného konce. O to víc mě tahle prohra mrzí. Měla jsem šanci porazit hráčku první světové čtyřicítky, ale opět to nevyšlo," řekla Matelová.

Ve druhém kole ženské čtyřhry porazila česko-slovenská dvojice Švédku Matildu Ekholmovou a Maďarku Georginu Potaovou 4:2. V boji o semifinále čeká Matelovou s Balážovou druhý nasazený pár turnaje Shan Xiaona, Petrissa Soljaová z Německa.

"Zopakovaly jsme úspěch z minulého roku a uděláme vše pro to, abychom tentokrát dosáhly na medaili. Pro mě osobně jsou Ekholmová s Potaovou aktuálně nejlepším párem v Evropě, takže jsem je považovala za hlavní kandidátky na titul. Vítězství nad takhle sehraným a silným párem je prostě skvělé," zakončila Matelová.

Mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Budapešti:

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:

Groth (Dán.) - Prokopcov (ČR) 4:2 (7, 9, 3, -8, -9, 7).

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Fu Yu (Portug.) - Matelová (ČR) 4:3 (-9, 10, -4, -7, 4, 5, 11).

Čtyřhra - 2. kolo:

Matelová, Balážová (ČR/SR) - Ekholmová, Potaová (Švéd./Maď.) 4:2 (-7, 5, 11, 6, -6, 7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články