Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cubs vyhráli podruhé na hřišti Dodgers a jsou jednu výhru od Světové série

Los Angeles - Baseballisté Chicaga Cubs zvítězili v pátém utkání na hřišti Los Angeles Dodgers 8:4 a ujali se vedení 3:2 ve finále Národní ligy. Hráčům Cubs tak chybí jediné vítězství k postupu do Světové série, který by byl první od roku 1945. Šanci na ukončení napínavé série budou mít v noci ze soboty na neděli v šestém zápase na domácím stadionu. Případný sedmý zápas by se hrál také v Chicagu.

Baseballisté Chicaga Cubs
zdroj: Reuters autor: Richard Mackson

Zatímco o vítězi Americké ligy je už jasno, finále Národní ligy čeká minimálně ještě jeden zápas. Blíže k ukončení série a postupu do Světové série mají hráči Chicaga Cubs, kteří v pátém duelu zvítězili podruhé za sebou na hřišti Los Angeles Dodgers, tentokrát 8:4. Otočili tak průběžný stav z 1:2 na 3:2 na zápasy a navíc se série na čtyři vítězné duely stěhuje zpět do Chicaga. Vítěz se střetne s Clevelandem.

Cubs se dostali do vedení v pátém utkání, které mělo rozhodnout o držiteli pomyslného matchballu pro vítěze duelu, už v první směně. Domácí Dodgers sice srovnali krok při čtvrté sadě odpalů, ale Chicago znovu odskočilo na začátku šesté směny, tentokrát však do náskoku 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Cubs jsou jediné vítězství od postupu do Světové série

Jako rozhodující se ukázal osmý inning. Cubs doběhli celkem v pěti případech až na domácí metu a průběžné vedení 8:1 určilo ráz pro zbytek zápasu. Ještě na konci směny hráči Los Angeles snížili jedním bodem, ale do poslední části na ně čekal přetěžký úkol.

Chicagu tak nemusela vadit nula v počtu bodů na poslední pálce, domácí stihli jen dva doběhy a konečný výsledek 4:8 z jejich pohledu je postavil na hranu vyřazení z play-off. Hvězdou utkání byl hostující nadhazovač Jon Lester, který dovolil hráčům Dodgers pouze jeden doběh z pěti odpalů v prvních sedmi směnách.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články