Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Cleveland ovládl finále Americké ligy a po 19 letech je ve Světové sérii

Toronto - Poprvé po 19 letech si baseballisté Clevelandu zahrají Světovou sérii. Indians porazili v ligovém finále MLB Toronto Blue Jays 4:1 na zápasy. Jeden ze zakládajících týmů Americké ligy má šanci získat třetí titul v soutěži, první po 68 letech.

První metař Clevelandu Carlos Santana
zdroj: USA TODAY Sports autor: Nick Turchiaro

Letošní finále může být soubojem celků, které čekají na triumf v MLB nejdéle. Cleveland se může utkat s Chicagem Cubs, které zvítězilo naposledy v roce 1908. Cubs hrají ve finále Národní ligy s Los Angeles Dodgers nerozhodně 2:2.

Postup si Cleveland zajistil výhrou 3:0 v pátém utkání série, ve kterém odpálili homerun Carlos Santana a Coco Crisp. V roli nadhazovače duel úspěšně rozjel nováček Ryan Merritt, jehož Indians povolali z nižší ligy až během série.

Výběr kouče Terryho Francony má šanci do Clevelandu letos přinést další velkou trofej. V červnu město šílelo z prvního vítězství basketbalistů Cavaliers v NBA.

"Pokud se nám to povede, tak to bude nadmíru vzácné, protože jsme dokázali vytvořit tým, který připomíná rodinu, což je v profesionální soutěži unikátní. Z toho pohledu je postup do finále nádherný a chceme víc," řekl Francona.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté Clevelandu postoupili do Světové série

Nejužitečnějším hráčem série s Torontem byl vyhlášen nadhazovač Andrew Miller, který přišel do týmu v létě z Yankees a skvěle zápasy dokončuje. "Mám pocit, že jsem během poslední půlhodiny řekl slovo "mimořádný" snad milionkrát, ale je to jednoduše pravda. Je neskutečné být součástí tohoto týmu a hrát finále," řekl Miller.

Cleveland si zahraje Světovou sérii pošesté v historii a pokusí se navázat na triumfy z let 1948 a 1920. Finále začne doma v úterý 25. října.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články