Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Satoranský si pohrál s Jamesem a sedmi body pomohl k porážce mistra

Columbus (USA) – Na palubovce strávil třiadvacet minut, během kterých posbíral sedm bodů a na konci mohl slavit cenný skalp.Tomáš Satoranský s Washingtonem v předposledním přípravném utkání na sezonu NBA porazil v poměru 96:91 obhájce titulu Cleveland Cavaliers.  

Tomáš Satoranský z Washingtonu (v červeném) se snaží zblokovat Kevin Lova z Clevelandu
zdroj: REUTERS autor: Aaron Doster

Čtyřiadvacetiletý Satoranský do zápasu naskočil jako první střídající hráč už ve 3. minutě, když na křídle nahradil Kellyho Oubreho. A krátce nato ukázal, že se v nejlepší lize světa nebojí nikoho. V souboji jeden na jednoho díky rychlému driblinku levou rukou obešel největší hvězdu soutěže LeBrona Jamese a nájezdem poslal Washington do vedení 11:9.

Právě tahle akce si řekla o pozornost zámořských novinářů. "Je to snad náznak toho, co se stane? Že James předá štafetu Satoranskému?" napsal pro server nbcsports.com Dane Carbaugh. Český rozehrávač totiž svými jistými výkony udivuje basketbalové experty, kteří už několikrát napsali, že zatím nevykazuje vůbec žádné známky nováčkovské nervozity, a naopak hraje velmi vyzrále.

V poslední čtvrtině přidal Tomáš Satoranský další dva koše a zvyšoval vedení Wizards na 84:76. Cleveland se sice 48 vteřin před koncem přiblížil na rozdíl jediného bodu, Washington ale cennou výhru udržel. I díky tomu, že 13 vteřin před koncem Satoranský zablokoval trojkovou střelu Jonathana Holmese, který se snažil srovnat.

Český rozehrávač proměnil tři ze šesti střel a jednu šestku. Stihl ale také ztratit čtyři míče, nejvíc ze svého týmu. Dosud měl přitom v NBA maximum dvě ztráty na zápas.

Nejlepším střelcem Washingtonu byl s 19 body Andrew Nicholson. John Wall přidal 17 bodů a Marcus Thorton 16. Za Cleveland, který soupeře hostil v hale univerzity Ohio, dal 18 bodů James a 15 bodů Kevin Love.

Zdroj
ČTK, nbcsports.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články