Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hvězdný Brady se po trestu vrátil do NFL ve velkém stylu

New York - Tom Brady se po čtyřzápasovém trestu za účast v aféře "Deflategate" úspěšně vrátil do sestavy New Englandu. Hvězdný quarterback okamžitě pomohl Patriots skvělým výkonem k jasnému vítězství nad Cleveland Browns.

Tom Brady
zdroj: USA TODAY Sports autor: Ken Blaze

Při výhře 33:13 naházel 406 yardů a nahrál na tři touchdowny. Dvojnásobný nejužitečnější hráč NFL, který hranici 400 yardů překonal poosmé v kariéře, přesto nebyl se svým výkonem zcela spokojen.

"V mnoha směrech můžu hrát ještě lépe," prohlásil po utkání devětatřicetiletý rozehrávač. "Jako tým jsme předvedli dobrý výkon, bylo fajn se na tom podílet," dodal Brady.

Vítěz čtyř Super Bowlů byl vedením ligy suspendován za účast v aféře, pro níž se v zámoří vžil název "Deflategate". Brady v ní byl potrestán za to, že údajně musel vědět, že se loňské lednové semifinále proti Indianapolis hrálo s podhuštěnými míči. Ty umožňují lepší úchop a chytání. Patriots zápas vyhráli a následně slavili triumf v Super Bowlu.

Brady se po vynesení verdiktu proti trestu odvolal a federální soud mu dal za pravdu. Týden před začátkem loňské sezony trest jako neodůvodněný zrušil a Brady absolvoval se svými Patriots kompletní ročník.

V dubnu však odvolací soud rozhodl, že původní trest byl udělen oprávněně a verdikt nižšího tribunálu zvrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články