Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vidina premiérové medaile z ME se rozplynula, baseballistům vystavila stopku Itálie

Hoofddorp (Nizozemsko) – Do samého závěru finálové skupiny bojovali čeští baseballisté o historicky první medaili z mistrovství Evropy, na potřebné vítězství v duelu s Itálií ale nedosáhli. Po napínavé bitvě Jihoevropanům podlehli 2:3 a v konečném účtování obsadili páté místo. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih baseballu: Itálie - ČR

"Je to zklamání, přijeli jsme pro medaile. Po výkonech v přípravě jsme tomu věřili. Máme tým, který může porazit kohokoliv, tady jsme to ale nepředvedli," litoval manažer reprezentace Michal Müller. "Za čtyři roky jsme s týmem udělali hodně práce, věřili si. Nakonec to nevyšlo. Schází nám udělat poslední krok, rozbořit zeď, která tomu brání," dodal. 

Nejlepším umístěním českého baseballu na ME tak zůstalo předloňské čtvrté místo z Ostravy. Aby tentokrát mohli reprezentanti pomýšlet na bronz, potřebovali vedle výhry nad Itálií ještě pomoc soupeřů. Zatímco těsně před šampionátem v přípravě ve Florencii nad domácím týmem zvítězili, na turnaji se jim to nepodařilo.

Rozhodla čtvrtá směna, po níž Italové vedli 3:1. Čechům se v ní přitom povedlo nejprve vyrovnat po homerunu Jakuba Malíka, jenže soupeř hned zareagoval dvěma body, když Mattia Reginato odpalem do středu hřiště stáhl dva běžce.

V osmém inningu Češi už jen snížili. Matěj Hejma předvedl dvoumetový odpal a při startu Martina Červenky doběhl pro bod. Skvělý výkon na nadhazovačském kopci předvedl Martin Schneider, který zaznamenal šest strikeoutů.

Finále si v neděli zahrají domácí Nizozemsko, které titul obhajuje, a Španělsko. 

Mistrovství Evropy v baseballu, nadstavbová část:  

Itálie - ČR 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články