Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kolocová slaví čtvrtý republikový titul, poprvé s Kvapilovou

Brno – Kristýna Kolocová se počtvrté v kariéře stala mistryní České republiky v plážovém volejbalu. S Michaelou Kvapilovou potvrdily při neúčasti olympijského páru Sluková–Hermannová roli největších favoritek. Ve finále přesvědčivě porazily Šárku Nakládalovou a Hanu Skalníkovou 21:13, 21:15. Turnaj mužů opanovala dvojice Weiss–Tichý. Druhý jmenovaný získal republikový primát potřetí.

Kristýna Kolocová (vlevo) a Michaela Kvapilová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Kolocová s Kvapilovou při neúčasti olympioniček Markéty Slukové s Barborou Hermannovou splnily roli nasazených jedniček. V šesti zápasech ztratily jen jeden set a vydařený víkend korunovaly jasnou výhrou ve finále nad Šárkou Nakládalovou s Hanou Skalníkovou 21:13, 21:15.

Loni Kolocová vyhrála mistrovství republiky právě se Skalníkovou, předtím v letech 2011 a 2014 s dlouholetou parťačkou Slukovou. "I když jsme prohrály jen jeden set, tak cesta k titulu nebyla jednoduchá. Po vítězství na červencovém mistrovství (střední) Evropy v Praze bereme titul jako úspěšnou tečku za vydařenou sezonou," uvedla Kolocová.

Weiss a Tichý, nasazené trojky, došli k titulu přes jednu porážku v základní skupině (s párem Dumek, Lébl), ve finále pak zdolali zkušené matadory Přemysla Kubalu s Petrem Benešem 21:15 a 22:20. Ve druhém setu ale museli odvracet setbol. Čtyřicátníci Kubala a Beneš tak zůstali na pěti titulech.

"Titulu si v mimořádně nabité startovní listině vážíme, jen podtrhl naši úspěšnou sezonu. Přes prohru ve skupině jsme dokázali projít až do finále a domácí brněnské prostředí nám moc pomohlo zdolat zkušené legendy. Fanoušci byli skvělí," řekl Weiss.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu v Brně:

Ženy:

Finále: Kolocová, Kvapilová - Nakládalová, Skalníková 2:0 (13, 15).

o 3. místo: Jakubšová, Vorlová - Nováková, A. Dostálová 2:0 (11, 16).

Muži:

Finále: Weiss, Tichý - Kubala, P. Beneš 2:0 (15, 20).

o 3. místo: Perušič, Schweiner - Dumek, Lébl 2:1 (-19, 15, 13). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články