Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pozemní hokejisté si na úvod kvalifikace připsali povinné výhry

Praha - Reprezentační týmy mužů i žen v pozemním hokeji rozehrály v Praze kvalifikační cyklus o postup na mistrovství světa. Oba výběry své soupeře porazily v úvodním duelu čtyřkolové soutěže vysokým rozdílem, muži smetli Kypr 10:1 a ženy přehrály Turecko 6:1.

Utkání Česko - Kypr
zdroj: ČT sport

Vysněným cílem českých pozemních hokejistů ve Světové lize je kvalifikovat se na světový šampionát v roce 2018. To je ale zatím hodně vzdálený cíl a omlazený český tým tak zatím hlavně sbírá zkušenosti.

V jistém ohledu to platí i pro oporu reprezentace Tomáše Procházku. Ten poprvé nastoupil s kapitánskou páskou a premiéru si osladil hned třemi góly do sítě Kypru. "Byl to jeden z těch lehčích soupeřů. A my se i podle toho chovali a zvlášť ve druhém poločase jsme nevyužili strašně moc šancí," uvedl Procházka.

V úvodním zápase Světové ligy proti Turecku si nový reprezentační trenér Filip Neusser hned připsal vítězství, i když Češky musely skóre otáčet. Ještě v prvním poločasu ale vyrovnala Jindřiška Reichlová a pak už domácí hráčky na hřišti dominovaly, ve druhé půli přidaly dalších pět branek a nakonec zvítězily 6:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články