Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Draci Brno vyhráli svůj jubilejní 20. ligový titul

Praha – Baseballisté Draků Brno získali jubilejní dvacátý mistrovský titul. V rozhodujícím pátém utkání finále extraligy triumfovali na hřišti obhájců trofeje z Kotlářky Praha 21:9 a sérii vyhráli 3:2.

V repríze finálového souboje z posledních tří extraligových sezon začala lépe Kotlářka, která loni vybojovala premiérový titul. Draci ale ve druhém duelu v Praze sérii vyrovnali a nerozhodný stav byl i po dvou dalších zápasech v Brně.

"Finálová série se pro nás nevyvíjela dobře, v předcházejících čtyřech zápasech jsme vždy dotahovali náskok soupeře. Proto jsme byli rádi, že jsme ji dotáhli do pátého utkání, které dnes naši soupeři nezvládli," řekl kouč Draků Arnošt Nesňal.

Rozhodující utkání na hřišti úřadujících šampionů na Markétě začali lépe hosté, kteří si v úvodních šesti sériích vypracovali náskok 11:2. V sedmé sérii domácí pěti úspěšnými doběhy snížili na 7:11, osmou ale Draci ovládli poměrem 10:2 a získali mistrovskou trofej zpět.

Hlavními oporami Draků v důležitých chvílích byli Michal Sobotka a Radim Chroust. "V závěru zápasu jsme si už vítězství nenechali vzít. Dvacátý titul pro nás znamenal magickou hranici, kterou se nám konečně podařilo prolomit," uvedl Nesňal.

Finále baseballové extraligy - 5. zápas

Kotlářka Praha - Draci Brno 9:21, konečný stav série 2:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články