Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Korfbalová třiadvacítka si drží na MS šanci na semifinále. S Turky slavila druhou výhru

Olomouc – Naděje české korfbalové reprezentace do 23 let, že si na mistrovství světa v Olomouci zahraje o medaile, zůstává nadále reálná. Domácí výběr ve třetím utkání na šampionátu porazil Turecko 18:15 a připsal si druhé vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Korfbalová třiadvacítka slaví na MS druhou výhru. Poradila si s Tureckem

V prvním utkání jasně přejeli JAR, pak ale dostali výprask od favorizovaných Nizozemců. Korfbalová třiadvacítka si tak chtěla na domácím turnaji spravit chuť ve střetnutí proti Turecku a to se jí povedlo.

Ve svém třetím vystoupení dobře začali. Po první čtvrtině to bylo 5:1 a v poločase díky přesnější střelbě český výběr vedl už 11:5. Turci se pak dostali do zápasu, na víc než přijatelnou porážku 18:15 to ale nestačilo.

"V začátku jsme si poradili s jejich obranou, která je specifická a padalo nám to. Konec byl trochu obtížnější, místy jsme zmatkovali, ale nakonec jsme to zvládli," řekla kapitánka Denisa Kolářová po utkání.

Češi se v základní části utkají ještě s Maďarskem a Čínou a už si nemohou dovolit ztrácet body. Do vytouženého semifinále se podívají pouze první dva týmy ze skupiny. "Budou to vyrovnané zápasy jako ten s Tureckem, možná i vyrovnanější, ale my do toho dáme všechno," dodala Kolářová.

S Maďarskem se čeští hráči utkají v úterý, Čína na ně pak čeká o den později.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články