Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Veselý zůstává ve Fenerbahce. V klubu prodloužil smlouvu na další tři roky

Istanbul – Basketbalista Jan Veselý se rozhodl prodloužit své účinkování v dresu istanbulského Fenerbahce a s klubem uzavřel novou smlouvu na tři roky. "Fenerbahce je velkým klubem s těmi nejvyššími ambicemi. Tyto ambice sdílím a mohu se zde stále rozvíjet jako hráč i jako člověk. Proto jsem se rozhodl zůstat," uvedl reprezentační pivot na svém facebookovém profilu.

Jan Veselý v dresu Fenerbahce
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Šestadvacetiletý Veselý patřil v minulé sezoně k ústředním postavám úřadujícího tureckého mistra a stal se prvním českým basketbalistou v historii, jenž byl zařazen do ideální sestavy Evropské ligy. V jejím uplynulém ročníku měl průměr téměř 12 bodů a sedmi doskoků na zápas.

Výbornými individuálními výkony dostal tým až do euroligového Final Four, kde až ve finále nestačilo Fenerbahce na CSKA Moskva. "Je za námi úžasná sezona, ale máme, kluci, nedodělanou práci," zdůraznil český basketbalista právě s odkazem na závěrečnou prohru ve Final Four. "Těším se na příští sezonu a je mi ctí být součástí rodiny Fenerbahce," dodal.

Díky nové smlouvě s Fenerbahce bude jedním z nejlépe placených hráčů v Evropské lize. Podle eurohoops.net si vydělá tři miliony eur za sezonu (81 milionů korun).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články