Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Čeští in-line hokejisté porazili Argentinu a na MS si zahrají o medaile

Asiagu (Itálie) – Česká reprezentace in-line hokejistů postoupila do semifinále mistrovství světa v Itálii. Svěřenci kouče Tvrzníka, kteří na šampionátu obhajují zlato, nedali ve čtvrtfinálovém souboji sebemenší šanci Argentině. Jihoamerického soupeře porazili přesvědčivě 7:2 a v semifinále změří síly s Francií.

Česká reprezentace nastoupila do čtvrtfinálového duelu se změnami v sestavě. "Myslím si, že nám to možná trochu pomohlo. Nebyl to lehký soupeř, i když to tak podle výsledku vypadalo. Trápili nás. Naštěstí nám to tam padalo a jsme spokojení," řekl po utkání střelec jednoho z gólů Jakub Cik. 

Argentina na světovém šampionátu potrápila favorizovaný výběr USA a porazila Španělsko. Jednoznačný výsledek proto vypovídá o síle českého týmu.

"Osobně jsem takový výsledek nečekal, protože jsem viděl, jak Argentina dobře bruslí. Jsou to urputní bojovníci, takže jsem si myslel, že to bude trochu těžší. Určitě nám ale nedali nic zadarmo, museli jsme si to vydřít. Hráli jsme na sto procent, všichni kluci k tomu přistoupili zodpovědně a díky tomu jsme vyhráli," doplnil Mikuláš Zbořil.  

Mistrovství světa organizace FIRS v in-line hokeji mužů v Asiagu (Itálie):

Čtvrtfinále:

ČR - Argentina 7:2 (5:0, 2:2)

Branky: 14. a 20. Loskot, 4. J. Bernad, 16. Rubeš, 20. Zbořil, 29. Šimo, 37. J. Cik - 21. Bustos, 38. Echevarria.

USA - Lotyšsko 7:2, Francie - Švýcarsko 5:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články