Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ostrý start sezony, volejbalisté vyzvou ve Světové lize Egypt

České Budějovice - Čeští volejbalisté startují svou sezonu. V Českých Budějovicích vstoupí duelem s Egyptem do programu Světové ligy. O víkendu je pak čekají další dva zápasy, a to s Čínou a Kanadou. Přímý přenos utkání Česko - Egypt sledujte od 18:00 exkluzivně na webu ČT sport.

Miguel Ángel Falasca
zdroj: cev.lu

"Pro mladé hráče je Světová liga obrovskou příležitostí zahrát si mezinárodní turnaj a vytěžit z něj co nejvíce zkušeností do budoucna. Budu moc rád, když se nám některá utkání podaří vyhrát, ale prioritou je momentálně vytvořit co nejstabilnější tým, zkvalitnit hru a začít se krok po kroku zlepšovat," uvedl nový kouč týmu, Španěl Miguel Falasca.

"Pokud se ptáte na ambice, tak já chci vyhrát každý zápas. Ať se jedná o utkání s Brazílií nebo Monakem. Ale na druhou stranu musím říct, že tentokrát jde hlavně o to, aby se ukázali mladší hráči, kteří ještě nemají tolik zkušeností na mezinárodní scéně a aby ten tým získal určitý charakter," řekl trenér Falasca.

Volejbalistům nevyšla ideálně příprava. Kvůli příušnicím neodehráli ani jeden přípravný zápas. Cestu do Nizozemska zrušili a pak Slováci zápasy odřekli. "To je naší nevýhodou," přitakal Falasca. "Kanada a Čína teď navíc absolvovaly kvalifikaci na olympijský turnaj, takže jsou v plné formě," dodal kouč českého týmu.

Kapitán reprezentace Aleš Holubec má respekt před všemi třemi soupeři. "A to vzhledem k výkonům Kanady a Číny v olympijské kvalifikaci a Egypt už na olympiádě také je, takže to mluví za vše. Ve Světové lize se ale lehký soupeř nenachází a věřím, že jim v Budějovicích nedáme nic zadarmo," řekl zkušený blokař.

V českém výběru je několik nováčků, včetně univerzála Jana Hadravy. Ten dříve nominaci několikrát odmítl a zkoušel se v létě prosadit v plážovém volejbalu. "Bude to pro mě obrovská zkušenost hrát s tak kvalitními týmy na mezinárodním poli, a tak doufám, že se nám bude dařit a probojujeme se co nejdál," řekl Hadrava. Pro turnaj v Českých Budějovicích čítá kádr 14 jmen. "Čekají nás postupně tři turnaje Světové ligy a nominace bude na každý z nich jiná," přiblížil Falasca.

Na druhém turnaji se Češi koncem června na Slovensku utkají s domácími volejbalisty, Nizozemci a Kubou. Třetí turnaj odehrají začátkem července v Koreji opět s pořadatelem, Nizozemskem a Egyptem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články