Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Souboj bývalých parťaček Kiki a Maki zvládla na ME lépe Sluková

Biel (Švýcarsko) – Pikantní souboj mezi bývalými spoluhráčkami Markétou Slukovou a Kristýnou Kolocovou vyšel na mistrovství Evropy lépe první jmenované. Ta společně s Barborou Hermannovou porazila v play-off Kolocovou s Michalou Kvapilovou 21:17, 21:14 a postoupila do osmifinále. Český souboj v Bielu byl zároveň prvním vzájemným duelem bývalých parťaček, které se po deseti letech rozešly loni v červenci.

Barbora Hermannová a Markéta Sluková (v červeném) po vítězství nad Kristýnou Kolocovou a Michalou Kvapilovou
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

V deštivých podmínkách ve Švýcarsku se první set začal lámat ve prospěch Slukové s Hermannovou až zhruba po dvaceti odehraných výměnách. Po zisku sady vyhrála sehranější z českých dvojic úvodních pět bodů druhého setu a Kolocová s Kvapilovou, které spolu hrají teprve pět týdnů, už se nedokázaly do zápasu vrátit.

"Naletěly jsme na to, jako na každého jiného soupeře, odvážně. Zatlačily jsme dobře servisem, udělaly několik obran a potrestaly zaváhání soupeře," řekla Sluková. "Byly jsme (ve druhém setu) na vlně, vycházelo skoro všechno, co jsme se rozhodly, že uděláme, a padalo to tam," dodala.

Pro Kolocovou s Kvapilovou znamená porážka konečné 17. místo na ME. "My můžeme být vůbec rády, že jsme se sem dostaly na divokou kartu. Nepředvedly jsme jednoznačně špatné výkony, ale vyhrály jsme jen jeden zápas, což mrzí. Nejsme nespokojený, ale zároveň ani nadšený," řekla Kolocová.

Byla ráda, že má za sebou první zápas proti bývalé spoluhráčce. "Že už to proběhlo, že očekávání fanoušků a lidí kolem už nebudou, že jsme se už jednou potkaly a to nejhorší je za náma. Určitě to nebyl obyčejný zápas. Výkonnostně se nám ale nepovedl a prohrály jsme celkem jednoznačně," řekla Kolocová.

Sluková s Hermannovou skončí nejhůře deváté, nyní je čeká duel o postup mezi nejlepších osm dvojic se sedmými nasazenými domácími hráčkami Joanou Heidrichovou a Nadine Zumkehrovou. "Bude to na centru, ony jsou doma, mají letos vynikající výsledky. Budeme jednoznačně outsideři a pokusíme se téhle role využít, nemáme co ztratit," uvedla Sluková po postupu z prvního kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články