Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

San Antonio na základní část nenavázalo. Jeho cestu play-off ukončila Oklahoma

Oklahoma City (USA) – Zatímco v základní části NBA byl lepším týmem pouze obhájce titulu z Golden State, v play-off cesta basketbalistů San Antonia skončila už ve druhém kole. Nad síly Spurs byla překvapivě Oklahoma, jež o svém postupu 4:2 na zápasy rozhodla na své palubovce triumfem 113:99. Thunder ve finále Západní konference nyní čeká ještě těžší sousto v podobě Golden State.

Radost basketbalistů Oklahomy
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alonzo Adams

San Antonio bylo favoritem série, navíc do ní vstoupilo drtivým vítězstvím 124:92. Od druhého zápasu však Thunder srovnali krok a postup završili dominantním výkonem právě oni. "První zápas jsme hodili za hlavu. Poté jsme nastoupili s jiným psychickým rozpoložením. Věděli jsme, co máme dělat, abychom tuhle sérii vyhráli," řekl Westbrook.

Spurs sice v úvodu šestého duelu vedli 16:10, ale pak nad utkáním převzali kontrolu domácí. V poločase Oklahoma vedla 55:31. "Nastoupili na nás a uštědřili nám pořádnou ránu do žaludku. Hráli skvěle, ale my nedali některé otevřené střely a udělali jsme hloupé ztráty, které beru na sebe," litoval Kawhi Leonard, s 22 body nejlepší střelec Spurs.

Jeho tým se ještě v poslední čtvrtině přiblížil na jedenáct bodů, ale jeho naděje na obrat zastavil úspěšnou trojkou a nájezdem Russell Westbrook, autor 28 bodů a 12 asistencí. Kevin Durant k výhře přispěl 37 body a devíti doskoky.

Utkání možná bylo poslední v kariéře Tima Duncana, kterému se v průběhu série vůbec nedařilo, ale v šestém zápase nastřílel 19 bodů. Čtyřicetiletý pivot však neprozradil, jestli ukončí kariéru, nebo v ní bude pokračovat. V poraženém týmu dal ještě LaMarcus Aldridge 18 bodů a doskočil 14 míčů.

2. kolo play-off NBA:

Západní konference - 6. zápas: Oklahoma City - San Antonio 113:99, konečný stav série 4:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články